НОВИНИ

Сабаленка се наложи над Бенчич, четвъртата поставена Гарсия отстъпи на полякиня

Сабаленка
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
12:16, 23.01.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Арина Сабаленка се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис, след като се наложи над Белинда Бенчич със 7-5, 6-2 за около час и половина игра.

Олимпийската шампионка от Токио, която по-рано в турнира сложи край на участието на първата ни ракета Виктория Томова, първа нанесе удар в мача и проби за аванс от 2-1. Петата в схемата Сабаленка обаче се окопити и върна брейка в осмия гейм, а след това се възползва от колебливата игра на швейцарката в 12-ия, за да дръпне в сетовете.

Във втората част беларускинята бе далеч по-категорична и след два пробиви сложи точка на спора, за да продължи към последните осем на турнира без загубен сет. В спор за място на полуфиналите тя ще играе с непоставената хърватка Дона Векич, която се справи в три сета със 17-годишната чехкиня Линда Фрухвиртова.

Изненадата дойде в мача на четвъртата поставена Каролин Гарсия. Французойката бе спряна от полякинята Магда Линет в два сета – 6-7 (3), 4-6. Линет ще играе на четвъртфиналите с Каролина Плишкова, след като чехкинята даде само четири гейма на Шуай Джан от Китай. В другите два сблъсъка от последните осем при жените Елена Рибакина се изправя срещу Йелена Остапенко, а Джесика Пегула играе с Виктория Азаренка.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дълги опашки в Сливен за подаване на документи за саниране
Дълги опашки в Сливен за подаване на документи за саниране
Започна делото за жестокото убийство на аптекарка от Русе
Започна делото за жестокото убийство на аптекарка от Русе