НОВИНИ

Сабаленка сложи край на приказката за 16-годишната сензация Мира Андреева в Мадрид

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:52, 01.05.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
сабаленка сложи приказката годишната сензация мира андреева мадрид
Слушай новината

Световната №2 в женския тенис Арина Сабаленка се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите WTA 1000 на клей в Мадрид, след като елиминира в два сета 16-годишната сензация от Русия Мира Андреева, която участваше с "уайлдкард".

Белорускинята се наложи с 6:3, 6:1 за 73 минути игра на централния корт и по този начин продължава с пълна сила преследването на своята втора титла в испанската столица след 2021-а година.

Междувременно пък Мира Андреева, която навърши 16 години само преди два дни пък напуска турнира с високо вдигната глава, след като още при дебюта си в надпревара от подобен ранг достигна до осминфиналите, побеждавайки по пътя си утвърдени тенисистки в топ 50 като Лейла Фернандес, Беатрис Хадад Мая и Магда Линет.

Загубата днес пък на практика бе първа за младата рускиня при жените от началото на година, след като в рамките на април тя спечели две последователни титли на турнири в Швейцария, а преди това тя имаше участия само при девойките през 2023-а година.

Благодарение на силното си представяне в Мадрид обаче през следващата седмица Мира Андреева ще направи своя дебют в топ 50 на световната ранглиста.

Арина Сабаленка пък продължава битката в испанската столица с мач срещу друга от приятните изненади в турнира до момента, а именно Маяр Шериф Абделазиз от Египет, която в третия кръг елиминира №5 в схемата Каролин Гарсия, а днес надигра и 24-а поставена Елизе Мертенс от Белгия с 6:4, 0:6, 6:4.

В спор за място на полуфиналите една срещу друга ще се изправят и Мария Сакари от Гърция и Ирина Камелия Бегу от Румъния. Сакари елиминира с 6:4, 6:4 бившата №2 в света Паула Бадоса от Испания, докато Бегу надигра със същия резултат рускинята Людмила Самсонова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Масови шествия по света за Деня на труда
Масови шествия по света за Деня на труда
Синдикатите с акции в Международния ден на труда с искане за достойно заплащане
Синдикатите с акции в Международния ден на труда с искане за достойно заплащане