НОВИНИ

Събев за разрива в коалицията: Почтеността задължава, трябва да постъпим отговорно

събев разрива коалицията почтеността задължава постъпим отговорно
bnt avatar logo
от БНТ
13:54, 14.06.2022
Чете се за: 03:20 мин.
У нас
Слушай новината

Транспортният министър Николай Събев коментира, че почтеността задължава правителството да постъпи отговорно и да продължи започнатите промени. Той коментира актуалната политическа обстановка по време на посещението си в Русе днес.

„Много неща се захванахме едновременно да правим и не всичко е видимо в информационната част, която касае правителството. Това, което мога да кажа сега за тази ситуация, е, че почтеността задължава. Ние разчитаме, че все повече депутати ще осъзнаят, че сега е моментът България да продължи да прави тази промяна, да подреди икономиката си и обществените си отношения по един елегантен начин, така че хората да усетят, че живеят в една все по-нормална държава. Във все по-чисти, прозрачни, открити, без вулгарност обществени отношения и това е нашата цел. Аз съм убеден, че в тази насока ще имаме повече съмишленици. Това са неща, които касаят общото развитие на българите. Тук политическите фракции и различните подходи ще изчезнат поне за тази основна задача. Когато тази задача се изпълни и вече базата е установена и направена, тогава вече всеки може да дискутира по различния подход на различните политически фракции и партии. Тук обаче говорим за много сериозен момент, в който се намира цялата държава. Трябва да постъпим отговорно. Най-важното е – почтеността задължава в този момент да действаме, като отговорни граждани. Ще има все повече депутати, които за определен закон, за определени неща, които носят ползи на българите ще имат тази политическа отговорност да кажат: „Вижте, аз съм отговорен пред хората от Плевен, пред хората от Русе, пред хората от Ямбол, Нова Загора които са ме избирали“. За нас това е важно да го направим. Това е лобиране за една по-добра държава и разчитаме на родолюбие“, коментира транспортният министър.

Той даде пример с Българските държавни железници, които по думите му „се изправят на крака и работят все по-добре“. Във връзка с това предстои да се разработи градска железница в Русе, която да свърже крайдунавския град в общ конгломерат с Букурещ и Варна.

Николай Събев коментира, че се проверяват всички сигнали за нередности, които постъпват в транспортното министерство.

„От момента, в който съм застанал на тази позиция, министър на транспорта, всеки ден имам повече от 10 сигнала. Аз разглеждам тези, зад които са застанали хора с името си. За съжаление, не всички са добре аргументирани“, каза министър Събев.

Текст: Андрей Кючуков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Кирил Петков посети Трявна след обилния дъжд (СНИМКИ)
Премиерът Кирил Петков посети Трявна след обилния дъжд (СНИМКИ)
Лудогорец започва със Сутиеска в квалификациите на Шампионската лига
Лудогорец започва със Сутиеска в квалификациите на Шампионската лига