НОВИНИ

Съдът в Стара Загора освободи шестимата, обвинени за търговия с културни ценности

Съдът в Стара Загора освободи шестимата, обвинени за търговия с културни ценности
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
12:54, 04.08.2024
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Съдът в Стара Загора освободи шестимата, обвинени за търговия с културни ценности.

Състав на Окръжния съд в Стара Загора не остави под стража нито един от шестимата души, обвинени за притежание и търговия на културно-исторически ценности, които бяха задържани при акция на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП).

Арестите бяха оповестени на брифинг на първи август, предаде. Тогава бе съобщено, че при спецакция на територията на област Стара Загора под надзора на Окръжна прокуратура – Стара Загора, служители на ГДБОП – МВР са задържани шестима души от организирана престъпна група, занимавала се с незаконна археологическа дейност и трафик на антични предмети.

Арестуваните са на възраст между 39 и 61 години от Стара Загора, Симеоновград, Мъглиж и Гълъбово. В тях са открити и иззети 345 предмети с белези на антични средновековни находки, сред които 95 монети, 19 статуи, както и 10 метални детектори, с помощта на които са били извършвали незаконни археологически дейности, бе съобщено на пресконференцията.

За двама от обвиняемите съдът определи мярка за неотклонение "домашен арест", за трима - "парична гаранция", а последният е освободен без мярка за неотклонение. Мерките се гледаха при закрити врата и поотделно за всеки един от обвиняемите.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борислав Георгиев: Абсолютно нареден мач, чист грабеж (ВИДЕО)
Борислав Георгиев: Абсолютно нареден мач, чист грабеж (ВИДЕО)