НОВИНИ

Съдбата на Барселона в Шампионската лига може да стане ясна тази вечер

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:17, 26.10.2022
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
съдбата барселона шампионската лига стане ясна вечер
Слушай новината

Шампионската лига продължава с нова порция от осем двубоя тази вечер, като всички погледи ще са насочени към група С, където за втора поредна година отборът на Барселона може да бъде елиминиран още в груповата фаза.

"Каталунците" се провалиха и в двата си двубоя срещу Интер и вече не държат съдбата си в своите ръце, като "нерадзурите" още днес могат да предрешат изхода в тази група, ако спечелят домакинството си на Виктория Пилзен от 19.45 часа.

Грешна стъпка на момчетата на Симоне Индзаги обаче ще запази шансовете на Барса за продължаване напред, но "лос блаугранас" ще трябва задължително да спечелят на своя "Камп Ноу" срещу Байерн Мюнхен, но тази задача срещу "баварците" определено няма да бъде лесна, тъй като немският тим спечели всеки един от последните пет мача срещу Барселона.

В група А Наполи вече си осигури място на 1/8-финалите, а в следващия си двубой момчетата на Лучано Спалети приемат Глазгоу Рейнджърс, който е без спечелена точка след първите четири кръга. Далеч по-напрегнато се очаква да бъде на "Йохан Кройф Арена" в Амстердам, където Аякс ще има една последна възможност да се закачи в битката за едно от първите две места, но в столицата на Нидерландия този път пристига Ливърпул, който въпреки всички колебания се нуждае само от точка, за да си гарантира място в следващата фаза.

В група В приятната изненада в турнира Брюж вече гледа към елиминационната фаза, но отборите на Порто, Атлетико Мадрид и Байер Леверкузен са въвлечени в люта битка за втората позиция. Два кръга преди края на груповата фаза "драконите" са 2-та позиция с 6 точки, следвани от "дюшекчиите" с 4 и "аспирините" с 3. Тази вечер Брюж приема Порто от 19.45 часа, а от 22.00 часа Атлетико Мадрид е домакин на Леверкузен.

В група D пък и четирите отбора имат шанс за продължаване напред, като за момента Тотнъм е лидер със 7 точки, а Олимпик Марсилия и Спортинг Лисабон ги следват плътно по петите с по 6. Четвърти засега е носителят на трофея от Лига Европа за миналия сезон Айнтрахт Франфурт с 4 пункта. Тази вечер немския тим посреща Марсилия, докато "шпорите" на Антонио Конте приемат Спортинг Лисабон.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Финикс удари шампионите от Голдън Стейт за трети успех от началото на сезона
Финикс удари шампионите от Голдън Стейт за трети успех от началото на сезона
Д-р Мирослав Ненков: Неуважението и перспективата гонят младите лекари от България
Д-р Мирослав Ненков: Неуважението и перспективата гонят младите лекари от България