НОВИНИ

Сакраменто Кингс допусна трето поредно поражение от Ню Орлиънс и отпадна от In-Season турнира, Везенков с 6 минути игра

Борил Гочев
от Борил Гочев
07:31, 05.12.2023
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
сакраменто кингс допусна трето поредно поражение орлиънс отпадна season турнира везенков минути игра
Слушай новината

Сакраменто Кингс с българина Александър Везенков в състава си отпадна на четвъртфиналите на новия NBA In-Season турнир след домакинска загуба със 127:117 от състава на Ню Орлиънс Пеликанс.

Това бе трети пореден успех за "пеликаните" в двубоите им срещу Кингс през настоящата кампания и първи далеч от дома, като по този начин тимът от Ню Орлиънс се класира за полуфиналите на надпреварата, където очаква победителя от сблъсъка между Лос Анджелис Лейкърс и Финикс Сънс.

Българската звезда Александър Везенков получи общо 6:14 минути на паркета в края на първата и началото на втората четвърт, за които се отчете с 2 борби, но натрупа и две бързи нарушения и в крайна сметка така и не бе пуснат повече в игра до края на срещата.

Иначе двубоят стартира ударно за „кралете“, които още в откриващите минути успяха да се откъснат с двуцифрен аванс при 18:7, а в един момент разликата достигна 15 при 35:19 в полза на домакините. До края на първата четвърт обаче Пеликанс напълно заличиха пасива си и така след първите 12 минути резултатът беше 36:35 за Сакраменто.

В хода на втората четвърт обаче момчетата на Майк Браун започнаха да изпитват проблеми в играта си, което позволи на гостите да стигнат до обрат и на почивката да поведат с 69:61.

След подновяването на играта „пеликаните“ набързо дръпнаха с 15 точки при 80:75 и въпреки че в един момент Кингс намалиха изоставането си само на 4, краят на частта дойде при 100:91 в полза на гостите.

В хода на заключителната част Сакраменто на няколко пъти съумяваше да стопи разликата на две притежания, но в средата на решителните 12 минути баскетболистите от Ню Орлиънс направиха серия от 9:0, с която отново дръпнаха сериозно при 120:105 и до края не допуснаха да се стигне до обрат за крайното 127:117.

Най-резултатен за победителите стана Брендън Инграм, който наниза 30 точки, а Хърбърт Джоунс и Йонас Валанчунас се отчетоха съответно с по 23 и 18.

За "кралете" Ди'Аарън Фокс също наниза 30 пункта, а Домантас Сабонис се отличи с "трипъл-дабъл" - 26 точки, 13 борби и 10 асистенции, но дори това не беше достатъчно за тима им и така Сакраменто напусна In-Season турнира в четвъртфиналната фаза.

След това поражение Александър Везенков и компания вече са с баланс 11-8 и заемат 6-о място в Западната конференция, докато Ню Орлиънс Пеликанс са 8-и с актив от 12 успеха и 10 поражения.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
3000 лева глоба и една година без книжка за шофьора, дрифтил пред храма "Ал. Невски"
3000 лева глоба и една година без книжка за шофьора, дрифтил пред храма "Ал. Невски"
34 зони в Черноморския регион са с потенциален риск от наводнения
34 зони в Черноморския регион са с потенциален риск от наводнения