НОВИНИ

Салах е готов да жертва индивидуалните си награди за преиграване на финала с Реал

салах готов жертва индивидуалните награди преиграване финала реал
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
20:09, 02.06.2022
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Мохамед Салах изрази съжалението си след загубата от Реал (Мадрид) във финала на Шампионска лига и заяви, че е готов да жертва индивидуалните си награди, за да изиграе отново сблъсъка с Кралския клуб в Париж.

Попадение на Винисиус Жуниор бе достатъчен да донесе 14-та купа на шампионите във витрината на мадридския колос и Салах признава, че спечелването на „Златната обувка“ във Висшата лига, както и наградите за Играч на сезона в гласуванията на феновете и спортните журналисти са малка утеха след разминаването с най-големия трофей в Европа.

„Да бъда оценен от феновете и спортните журналисти по света в един и същи сезон е нещо специално, което никога няма да забравя. Въпреки това съм готов да жертвам всички тези индивидуални награди за възможност да повторя този финал, но не така работи футболът. Не мога да изразя с думи колко много искахме да донесем този трофей обратно в Ливърпул, но в крайна сметка не успяхме да го направим. Не мога да благодаря достатъчно на феновете за Вашата подкрепа. Измина много дълъг сезон, но на част от мен й се иска следващият да започне отново още утре“, каза египетският нападател.

Салах вкара 31 гола в 51 мача във всички турнири за тима на Юрген Клоп, който постигна домашен дубъл, печелейки Купата на Лигата и ФА Къп след изпълнение на дузпи, като и двата пъти надигра Челси в спора за трофеите. Но „червените“ се разминаха както със спечелването на Висшата лига, така и с Шампионската лига, като бяха близо до постигането на безпрецедентен куадрупъл.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Карлос Насар постави рекорд в изхвърлянето, но остана със сребро от Европейското по вдигане на тежести
Карлос Насар постави рекорд в изхвърлянето, но остана със сребро от Европейското по вдигане на тежести
Асен Василев: Задава се ново поскъпване през есента
Асен Василев: Задава се ново поскъпване през есента