НОВИНИ

Самолет "Спартан" успешно транспортира до "Пирогов" детето, пострадало при инцидент на плажа в Созопол

самолет спартан успешно транспортира пирогов детето пострадало инцидент плажа созопол
bnt avatar logo
от БНТ
17:14, 03.08.2024 (обновена)
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Екипаж от 16-а авиационна база – Враждебна със самолет C-27J „Спартан“ успешно извърши днес авиомедицинска евакуация, съобщиха от Министерството на отбраната. Самолетът излетя в 12:37 часа от летище София с медицински екип от УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ на борда със задача транспортиране на пациент, дете на 9 години, от УМБАЛ – Бургас до София.

Командир на екипажа бе капитан Йордан Димитров, помощник-командир – капитан Борис Тодоров и борден инженер – старши лейтенант Преслав Димитров. Благодарение на техните действия, в 16:18 часа самолетът се приземи успешно обратно на летище София.

Пострадалото дете вече е прието в Детска противошокова зала на болница "Пирогов". Момчето е в тежко състояние със съчетана травма. Лекарите полагат всички, необходими усилия.

9-годишно дете пострада, след като бе заклещено в хидравличния барабан на почистваща машина на централния плаж в Созопол снощи, малко след 20.00 часа. Качвайки се на нея, докато работи на ивицата, момчето губи равновесие и пада във въртящото се устройство, което почиства пясъка.

Задържан до 24 часа е водачът на машината. Разпитват се свидетели по образуваното досъдебно производство, съобщиха от полицията.

По първоначални данни момченцето е било оставено без надзор, заедно с 10-годишния си братовчед. Другото дете не е пострадало. Транспортираното до "Пирогов" дете е с тежка черепно-мозъчна травма, с травма на гръдния кош и на белия дроб. Все още има опасност за живота му. Въведено е и в медикаментозна кома.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След убийството на три деца: Размирици и протести във Великобритания
След убийството на три деца: Размирици и протести във Великобритания
Рами Киуан отпадна на четвъртфиналите на боксовия турнир на Игрите в Париж
Рами Киуан отпадна на четвъртфиналите на боксовия турнир на Игрите в Париж