НОВИНИ

Сара Хектор спечели гигантския слалом в Кронплац, Влъхова доближи Шифрин

сара хектор спечели гигантския слалом кронплац влъхова доближи шифрин
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:47, 25.01.2022
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Шведката Сара Хектор спечели втора победа в гигантския слалом от началото на сезона в Световната купа по ски-алпийски дисциплини, след като триумфира в старта в Кронплац, Италия.

29-годишната Хектор даде второ време в първия манш, след което бе солидна във второто спускане и заслужи победата с общо време 2 минути, 03.63 секунди. Настоящата носителка на големия кристален глобус Петра Влъхова от Словакия бе с първи резултат и преднина от 34 стотни пред Хектор след силен първи манш, но допусна грешки във втората част на състезанието и финишира на втора позиция, на 15 стотни зад победителката. На почетната стълбичка се качи още французойката Теса Уорли (+0.52 секунди).

След този успех шведката увеличи преднината си на върха в класирането за дисциплината, като тя вече има 462 точки, 95 повече от втората Уорли. Американката Микаела Шифрин, която днес завърши пета, е на трета позиция с 361 точки.

В генералното класиране Шифрин продължава да води с 1026 точки, но преднината ѝ пред втората Влъхова вече е само със 17 точки по-малко.

За жените предстоят два старта в Гармиш-Партенкирхен на 29 и 30 януари (спускане и Супер-Г), след което предстои пауза за Зимните олимпийски игри в Пекин (4-20 февруари).

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съветът по сигурността при премиера обсъди напрежението между НАТО и Русия
Съветът по сигурността при премиера обсъди напрежението между НАТО и Русия
Рекордeн брой осиновени кучета от приюта за бездомни животни в Добрич
Рекордeн брой осиновени кучета от приюта за бездомни животни в Добрич