НОВИНИ

Саша Илич: Пожелавам си всички да сме здрави и да влезем в борбата за титлата напълно готови (ВИДЕО)

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:25, 07.01.2023
Чете се за: 03:55 мин.
Спорт
саша илич базел фантастичен отобор подходим сериозно искаме отстраним
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на ЦСКА стартира днес зимната си подготовка, като старши треньорът Саша Илич изведе своите футболисти на базата в Панчарево за първо занимание през 2023 година.

В интервю за клубната телевизия сръбският специалист пожела успех на своите играчи и сподели, че петте седмици на подготовка са напълно достатъчни за отбора, за да бъде той в най-добра форма, когато българското първенство се поднови.

"Беше ни нужна почивка, тъй като започнахме много рано да тренираме, още през юни. Надявам се, че играчите са си починали добре, че са изпълнили програмата, която всеки имаше, и идват готови за началото на подготовката. Смятам, че месец и половина е достатъчно време, за да може играчите да се подготвят както трябва и да влезем готови в пролетния полусезон. Отново казвам, най-важното е да нямаме много контузии в отбора и всички да бъдат здрави. Подготовката беше по-кратка заради Световното първенство, но мисля, че пет седмици са напълно достатъчни, за да се подготвим и да бъдем на топ ниво за мачовете от първенството", заяви Илич.

Наставникът на ЦСКА говори и за новото попълнение в тима Тобиас Хайнц, като го описа като "изключително качествен футболист", който ще помогне на "червените" в битката за титлата.

"Заедно с хората от клуба взехме решение за играчите, които отидоха под наем, че това е най-доброто решение за тях, тъй като там ще имат повече възможност да играят. В бъдеще със сигурност ЦСКА и аз като треньор ще разчитаме на тях. Тобиас Хайнц е изключително качествен футболист, който има фантастична статистика в предишния си отбор. Мисля, че ще ни помогне изключително много, искам да използвам възможността да го поздравя с добре дошъл. Той има късмет, тъй като според мен играчите ще го приемат по възможно най-добрия начин, има и един бивш съотборник – Линдсет. Би трябвало периодът на аклиматизация за него да мине доста бързо и очаквам да ни помогне в борбата за титлата", сподели треньорът на "армейците".

Накрая Саша Илич разкри дали може да се очакват още нови футболисти в ЦСКА до края на зимния трансферен прозорец.

"И преди съм го казвал – ако се появи играч, който е качествен и може да ни помогне, аз съм "за" да дойде. Но иначе съм доволен от тези футболисти, с които разполагам. Не обичам да говоря за нещо, което ще се случва. В този момент си пожелавам всички футболисти и ние треньорите да бъдем здрави, да направим възможно най-добрата подготовка и да влезем в борбата за титлата напълно готови. Няма да ни бъде леко, нашето отношение ще бъде както и през есента – ще гледаме мач за мач", завърши Саша Илич.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Божидар Саръбоюков оглави световната ранглистата за сезона в скок дължина в зала при юношите
Божидар Саръбоюков оглави световната ранглистата за сезона в скок дължина в зала при юношите
Химера или реалност - кога в България ще има спешна помощ по въздуха?
Химера или реалност - кога в България ще има спешна помощ по въздуха?