НОВИНИ

Саша Илич: Пред нас предстои най-важния в българското първенство

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:06, 16.09.2022
Чете се за: 04:12 мин.
Спорт
саша илич базел агресивен сме умни търпеливи
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Треньорът на ЦСКА Саша Илич даде пресконференция преди Вечното дерби срещу Левски ор 11-ия кръг на Първа лига, което ще се проведе в неделя от 16.45 часа на националния стадион "Васил Левски".

Илич категорично определи двубоя като "най-важния в българското първенство" и допълни, че един футболист може да направи разликата.

"Пред нас предстои най-важния в българското първенство – дебрито. Всички живеят за този мач. Дербито е специфичен мач, защото ако някой футболист има вдъхновение, той може да донесе победата от една ситуация. Дори и да имаме такава ситуация, този футболист не може да го направи, ако целият отбор не играе тактически добре", започна сръбският специалист.

Треньорът на ЦСКА каза няколко думи и за своя опонент край тъчлинията в неделя Станимир Стоилов.

"И като играч са ме учили, че моментната форма и резултатите не оказват влияние в едно дерби. Левски е ммного добър отбор, който е воден от фантастичен треньор, който е сред най-добрите български треньори. Ние също имаме нашите силни страни и смятам, че който отбор направи по-малко грешки, той ще се поздрави с победата", заяви Илич.

Сърбинът разкри още и на кои футболисти ще може да разчита по време на вечното дерби в неделя.

"Асен Дончев е контузен и няма да бъде включен в групата за мача. Енес Махмутович днес поднови тренировки, тъй като вече не усеща болки и е готов за мача. От тримата нови футболисти, двама са готови за игра. Мисля, че ще можем да използваме Шагоян в мача и това е една от причините да съм усмихнат и щастлив", каза наставникът.

Треньорът на ЦСКА допълни още, че неговите футболисти не се нуждаят от допълнителна мотивация за този мач, но бе категоричен, че ще изисква от тях да бъдат пределно концентрирани.

"Този мач ни показва, че една индивидуална грешка може да доведе до загуба. Ако сме достатъчно концентрирани, не трябва да правим грешки. Мачът ще бъде пред пълни трибуни, с добра атмосфера и може да е нож с две остриета. Ние обаче разполагаме с достатъчно опитни футболисти и това не би трябвало да им влияе. Футболистите нямат нужда от допълнителна мотивация, защото знаят какво може да ни донесе този мач. Това, което искам от тях, е да играят умно, да не се влияят от атмосферата и да бъдат концентрирани", коментира Илич

Накрая Саша Илич говори и за феновете на ЦСКА, разкривайки, че в клуба правят всичко възможно, за да ги върнат по трибуните.

"За пореден път казвам, че за нас феновете са достатъчно важни. Не съм бил тук, когато е започнал бойкотът, но ние се опитваме с игра, с победи и добро представяне да върнем феновете по трибуните. С тяхната подкрепа ние сме много по-силни", завърши Саша Илич.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гешев: Българските политици да свалят розовите си очила и да видят, че има бум на престъпността
Гешев: Българските политици да свалят розовите си очила и да видят, че има бум на престъпността
Огромен пожар избухна в небостъргач в Китай
Огромен пожар избухна в небостъргач в Китай