НОВИНИ

Саша Илич: Това бе най-добрият мач на ЦСКА откакто аз съм треньор

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:03, 11.10.2022
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
саша илич базел фантастичен отобор подходим сериозно искаме отстраним
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич коментира след загубата от Лудогорец, че това е бил най-добрият двубой на "червените" под негово ръководство.

В обобщението си след мача сърбинът изрази мнение, че неговият тим е бил по-добрият на терена, но разградчани са се възползвали и от малкото създадени ситуации.

"Искам да кажа, че това е най-добрият мач, който ЦСКА е изиграл откакто аз съм треньор. Без значение от резултата днеска играхме по-добре от Лудогорец. Ако трябва да обобщим: Лудогорец от два-три удара към нашата врата вкара два гола, ние създадохме 6-7 чисти положения и вкарахме само веднъж. Големите отбори като Лудогорец се справят с по-малко положения, а ние вкарахме само веднъж. През цялото време играхме на ниво, на което през цялото време трябва да играем. Искам да поздравя всички мои футболисти. Знам, че им е тежко, но ако продължаваме така, победите ще се върнат", заяви Илич.

Треньорът на ЦСКА допълни още, че единствено когато неговите футболисти играят като отбор могат да се противопоставят на силните тимове в Първа лига.

"Когато играем като отбор, като едно цяло, можем да се противопоставим на отбори като Лудогорец и Левски. Като не го правим, не успяваме. Опитваме различни неща. Аз не се страхувам от това да променяме нещата от движение. Днес играхме с трима отзад и мисля, че се справихме добре", сподели Саша Илич.

Накрая сръбският сподели заяви, че ако играчите му продължат да показват същата борбеност, то феновете могат да очакват добри резултати.

"От загубите трябва да се учим. Знам, че футболистите ще им трудно след тази загуба, но трябва да си извлечем поуките, защото само така можем да растем. Самият факт, че футболистите играят в ЦСКА, не би трябвало да имат нужда от друга мотивация. Имаме още трудни мачове пред нас, но само с такава борбеност можем да очакваме добри резултати", завърши Саша Илич.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ремонтират пътя от Горна Оряховица за Велико Търново
Ремонтират пътя от Горна Оряховица за Велико Търново
Нови ракетни удари в Запорожие
Нови ракетни удари в Запорожие