НОВИНИ

Състоянието на Пеле вече се подобрява

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:30, 06.12.2022
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
пеле първи думи операцията
Слушай новината

Бразилската футболна легенда Пеле показва "прогресивно подобрение" в състоянието си, гласи доклад на болница "Алеберт Айнщай" в Сао Паоло, където в момента е настанен трикратният световен шампион.

Припомняме ви, че преди седмица Пеле беше хоспитализиран, като 82-годишният бразилец съобщи, че влизането му в болница е напълно рутинно. Малко по-късно обаче стана ясно, че легендарният футболист е бил диагностициран с респираторна инфекция.

В следващите няколко дни в пространството се появиха какви ли не информации, спекулиращи със здравето на Пеле, като се стигна до там неговите дъщери да споделят в интервюта пред бразилски медии, че всичко с баща им е наред.

Според доклада на лечебното заведение обаче състоянието на легендарния бразилец в действителност се подобрява: "Пациентът продължава да показва прогресивно подобрение на общото му състояние, по-специално на респираторната инфекция", се пише в доклада.

Самият Пеле пък на няколко пъти използва профилите си в социалните мрежи, за да увери многобройните си фенове, че всичко с него е наред и той продължава да се бори.

Вчера световният шампион с Бразилия от 1958, 1962 и 1970 година дори изказа подкрепата си към настоящия отбор на "Селесао", който победи с 4:1 тима на Република Корея, за да си осигури място на четвъртфиналите на Мондиала в Катар.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трябва ли България да приеме еврото - финансисти и експерти организираха дискусия по темата
Трябва ли България да приеме еврото - финансисти и експерти организираха дискусия по темата
Индонезия забранява със закон извънбрачния секс
Индонезия забранява със закон извънбрачния секс