НОВИНИ

Сасуоло нанесе втора поредна загуба на Милан в Серия "А"

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:55, 28.11.2021
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
сасуоло нанесе втора поредна загуба милан серия
Слушай новината

Отборът на Милан допусна второ поредно поражение в италианската Серия "А", след като загуби у дома с 1:3 от състава на Сасуоло.

За "росонерите" на Стефано Пиоли това е първа загуба на "Сан Сиро" в първенството през този сезон, докато за "зелено-черните" това е втори престижен скалп, който те взимат като гост, след като по-рано през кампанията надвиха и Ювентус в Торино.

Началото на двубоя в Милано определено не предвещаваше сензационния завършек, след като Алесио Романьоли даде аванс на домакините в 21-ата, засичайки с глава центриране на Тео Ернандес.

Още преди почивката обаче гостите обърнаха нещата в своя полза, а с основна заслуга беше Джанлука Скамака. Централният нападател първо изравни резултата в 23-ата минута със страхотен изстрел от дистанция, а осем минути по-късно след негов удар Симон Кяер си отбеляза автогол, правейки обрата пълен.

В 66-ата минута пък Доменико Берарди наказа груба грешка на Милан при изнасянето на топката, вкарвайки за 3:1 в полза на Сасуоло.

Кошмарът за Милан стана пълен в 77-ата минута, когато капитанът Романьоли събори откъсващия се сам срещу вратаря Дефрел, което логично му донесе и червен картон.

До края резултатът остана непроменен и така Милан остана на 2-то място зад лидера Наполи, с който имат равен актив от 32 точки. Небесносините обаче посрещат по-късно тази вечер тима на Лацио. Победата пък изкачва Сасуоло на 12-та позиция с 18 пункта.

В другия двубой по същото време в Калчото Специя загуби минимално с 0:1 на свой терен от Болоня. Българският национал Петко Христов остана резерва за домакините.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Христов: Мястото на СДС е в коалиция с ГЕРБ
Румен Христов: Мястото на СДС е в коалиция с ГЕРБ
БНТ готви документален филм за "Алеята на сфинксовете"
БНТ готви документален филм за "Алеята на сфинксовете"