НОВИНИ

Сасуоло разгроми Милан на "Сан Сиро"

Милен Костов
от Милен Костов
15:31, 29.01.2023
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
шампионът италия издъни визитата сасуоло
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Сасуоло победи Милан с 5:2 в мач от 20-ия кръг на Серия А.

Шампионите от Милано допускат 4 или повече попадения във втори шампионатен мач за първи път в историята си. Милан допуска поне 5 гола в шампионатно домакинство за първи път от 6 април 1997 г., когато губи от Ювентус с 1:6.

Срещата започна с минута мълчание в памет на бившия президент на италианската футболна федерация Карло Тавекио.

Още в 8ата минута Оливие Жиру изпрати топката в противниковата врата, но попадението бе отменено поради засада след намесата на ВАР.

Гостите нанесоха своя удар на стадион "Сан Сиро" в 19-ата минута. Доменико Берарди подаде към Грегъри Дефрел, който изпрати топката в празната врата от непосредствена близост.

Гостите удвоиха аванса си едва 3 минути по-късно. Доменико Берарди се отчете с нова асистенция. Давиде Фратези отправи плътен изстрел в близкия ъгъл на Чиприан Татарушану за 2:0.

В ответната атака шампионите успяха да намалят изоставането си. Оливие Жиру засече с глава центриране отляво на Давиде Калабрия.

След половин час игра възпитаниците на Алесио Диониси възобновиха аванса си от две попадения. Доменико Берарди засече с глава центриране от ъглов удар на Хамед Жуниор Траоре.

В първата си атака след почивката гостите получиха дузпа. Давиде Калабрия повали Арманд Льорианте в наказателното поле. Французинът бе точен от 11-метровия наказателен удар с плътен удар по земя.

Играчите на Стефано Пиоли се опитаха да се върнат в сблъсъка, но попадение на Анте Ребич с глава бе отменено заради засада след намесата на ВАР.

Резервата Матеуш Енрике отбеляза петото попадение за Сасуоло в срещата, едва три минути след като се появи на терена.

Още следващата атака росонерите оформиха крайния резултат. Друга резерва - Дивок Ориги се разписа с красив удар в горния далечен ъгъл.

Милан се смъкна до 4-ата позиция в класирането с актив от 38 точки. Шампионите изостават с 12 пункта на лидера Наполи, като неаполитанците са и с мач по-малко. Сасуоло се изкачи до 16-ото място в подреждането с 20 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България приема втория кръг от европейско първенство по волейбол за жени до 17 г.
България приема втория кръг от европейско първенство по волейбол за жени до 17 г.
Блинкен пристигна в Египет в момент на избухнало насилие в Близкия изток
Блинкен пристигна в Египет в момент на избухнало насилие в Близкия изток