НОВИНИ

Сдружение "ПФК Ботев" придоби още 39 % от акциите на пловдивския клуб

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БНР
13:13, 22.02.2021
Чете се за: 00:39 мин.
Футбол
сдружение пфк ботев придоби акциите пловдивския клуб

До момента тези акции бяха собственост на ТЦ-ИМЕ АД, което изпадна в несъстоятелност, като по тази начин сдружението "ПФК Ботев" вече е собственик на 100% от книжата на най-стария футболен клуб в България.

От ръководството на сдружението са готови да предостави до 99% от тях на изявилия интерес към развитието на клуба руски предприемач Антон Зингаревич.

Придобиването и на последния пакет акции стана възможно, след като през декември сдружението капарира предложените от синдика за продажба книжа и в рамките на заложения срок успя да внесе цялата искана сума в размер на 110 000 лева, a малко по-късно синдикът на ТЦ-ИМЕ джироса книжата.

Откупуването стана възможно само благодарение на безрезервната ангажираност на цялата жълто-черна общественост, която чрез няколко успешни инициативи набра нужната сума само за месец.

Кампанията под наслов "100% Ботев Пловдив" е втората подобна за събиране на средства от ботевистите само за няколко месеца, след като едва в края на годината чрез предишната инициатива "Да живее Ботев Пловдив" феновете успяха да съберат над 550 000 лева, за да откупят дълга на своя любим отбор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НХЛ - резултати
НХЛ - резултати
Остава слънчево, с максимални температури между 8 и 13 градуса
Остава слънчево, с максимални температури между 8 и 13 градуса