НОВИНИ

СДВР определи поведението на протестиращите от снощи като провокация към полицията

bnt avatar logo
от БНТ
11:34, 02.08.2020 (обновена)
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

СДВР изнесе подробности за ситуацията на протестите в столицата и блокираните кръстовища, както и напрежението през цялата нощ с бус на инициативата "Системата ни убива".

Снощи се проведе поредният нерегламентиран протест в столицата, съобщи комисар Тони Тодоров, зам.-началник отдел "Охранителна полиция" към СДВР.

Той уточни, че в Столична община е било заявено и съгласувано автошествие от гражданска инициатива "Системата ни убива" с маршрут пл. "Батенберг" - Банкя. Не е имало разрешение за движение в друг периметър.

Към 22:20 ч. обаче бус от шествието се е насочил към кръстовището на Софийския университет, като управляващите го шофьори са заявили, че искат да отидат на Орлов мост.

Принципна позиция на СДВР е да се пропускат само автомобили, които носят вода или храна на протестиращите, уточни комисар Тодоров. Той каза още, че на буса не е било забранено да се придвижва където и да е, освен към Орлов мост.

Ще бъде извършена проверка за действията на полицаите и техните правомощия през изминалата нощ. Това не е проблем, категоричен е комисарят.

Той уточни, че поведението на протестиращите от снощи се приема като провокация към полицейските служители и призова българската полиция да не бъде използвана като инструмент.

Цялото изявление на комисар Тони Тодоров вижте във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антверп с купата на Белгия
Антверп с купата на Белгия
Чиро Имобиле взе "Златната обувка", Лацио завърши сезона със загуба
Чиро Имобиле взе "Златната обувка", Лацио завърши сезона със загуба