НОВИНИ

Себастиан Алер изигра първия си двубой след тежката диагноза

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:23, 10.01.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
себастиан алер поднови тренировки януари
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Футболистът на Борусия Дортмунд Себастиан Алер се завърна на терена малко по-малко от половин година, след като беше диагностициран с рак на тестисите.

Котдивоарецът взе участие в контролата на "жълто-черните" срещу Фортуна Дюселдорф в Марбея, Испания, влизайки като резерва в 74-ата минута. За Алер това на практика бе първи мач с екипа на Дортмунд след идването му от Аякс през миналото лято.

Припомняме ви, че миналия юли Себастиан Алер бе диагностициран с рак на тестисите, като оттогава насам нападателят претърпя две операции и период на химиотерапия в опит да се пребори с коварната болест.

В крайна сметка Алер поднови тренировки със своите съотборници на 3 януари тази година, а само седмица по-късно записа и неофициалния си дебют за вестфалци при успеха с 5:1 в проверката срещу Фортуна Дюселдорф.

Иначе самият мач започна отлично за Борусия, като момчетата на Един Терзич откриха още в 5-ата минута чрез Феликс Паслак, но само две по-късно Давид Ковнацки изравни за Дюселдорф.

В 32-ата минута Карим Адейеми отново даде аванс на "жълто-черните", които трябваше да чакат до заключителните десет минути на срещата, за да отбележат следващите си три попадения. В 81-ата минута Нико Шлотербек реализира за 3:1, а Дониел Мален оформи крайния резултат с два гола в 86-та и 88-та минута.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашите пратеници в Загреб: Как въвеждането на еврото се отрази върху дребната търговия
От нашите пратеници в Загреб: Как въвеждането на еврото се отрази върху дребната търговия
76% е поскъпването на яйцата за година
76% е поскъпването на яйцата за година