Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Седем мъже са задържани за телефонни измами при съвместна операция на полицията в България и Чехия

от БНТ
11:27, 20.05.2022
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
задържаха мъж доживотна присъда издирван интерпол
Слушай новината

Седем мъже, съпричастни към телефонни измами в България и Гърция, са задържани в България и Чехия, съобщават от МВР.

Операцията е проведена вчера от служители на Главната дирекция "Национална полиция", ОДМВР-Русе и Благоевград, Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Русе, под надзора на Районната прокуратура в Русе, в сътрудничество със Столичната криминална полиция на Прага и Столичната прокуратура на Прага и със съдействие на ДМОС-МВР.

В хода на операцията, на територията на Чехия са извършени претърсвания и изземвания в четири помещения на хостел в с. Ровен (на около 100 км от Прага) и на два автомобила, ползвани от трима български граждани – на 31, 32 и 37 г. където са открити множество симкарти, телефони, пари и вещи, съотносими с извършваната престъпна дейност. Извършени са арести на тримата заподозрени.

Успоредно с това на територията на гр. Ветово, Русенско са задържани трима мъже – на 61, 26 и 23 г. При последвали процесуално-следствени действия на три адреса и пет автомобила са открити вещи, съотносими с извършваната престъпна дейност.

Според събраните до момента данни шестимата задържани са съпричастни към извършени телефонни измами, основно на територията на ОДМВР-Русе и в съседна Гърция. Малко по-късно, в следобедните часове, на вход на ГКПП Кулата - Промахон, е задържан и 25-годишен мъж, участвал в схемата като куриер. В него са открити вещи и пари, съотносими към извършваната престъпна дейност на територията на Гърция.

Работата по случая продължава под надзора на РП - Русе.

Снимки: МВР

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Звезден блясък от Кан до Лондон
Звезден блясък от Кан до Лондон
Левски подготвя специален мач за феновете за 108-годишнината на клуба
Левски подготвя специален мач за феновете за 108-годишнината на клуба