НОВИНИ

Септември София и Ботев Пловдив откриват 23-ия кръг в Първа лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:22, 10.03.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
септември софия ботев пловдив откриват кръг първа лига
Снимка: ПФК Ботев Пловдив
Слушай новината

Отборите на Септември София и Ботев Пловдив поставят началото на 23-ия кръг в Първа лига в двубой на два тима, които ще се стремят към втората си поредна победа в българското първенство.

Срещата е днес следобед от 17.30 часа, а арена на сблъсъка ще бъде Националния стадион "Васил Левски".

Домакините от Септември ще влязат в двубоя окрилени от успеха с 2:1 като гост на Берое в последния кръг, който беше първи за "синьо-червените" в шампионата от месец октомври насам.

За момчетата на Светослав Петров тази победа в Стара Загора може да се окаже много ценна предвид оспорваната битка за оцеляване в Първа лига, тъй като с нея столичани събраха 19 точки и се откъснаха с три пункта на 13-та позиция пред съставите на Хебър Пазарджик и Пирин Благоевград, които в събота излизат един срещу друг.

В същото време в предишния кръг Ботев Пловдив записа втора поредна победа в шампионата, след като надигра трудно с 2:1 като гост състава на Черно море. В последните 20 минути от срещата "канарчетата" играха с човек по-малко, но въпреки това намериха сили да удържат натиска на моряците, за да грабнат втория си успех при Бруно Балтазар.

По този начин "жълто-черните" ще излязат днес срещу Септември, намирайки се на 10-та позиция с актив от 26 точки и при нов успех могат дори да изпреварят 9-ия в подреждането Локомотив София.

Главен съдия на мача между Септември София и Ботев Пловдив ще бъде Волен Чинков с помощници Иво Колев и Драгомир Милев. За системата ВАР пък ще отговарят Красен Георгиев и Павлета Рашкова.

В първия сблъсък между двата тима през сезона в Коматево "жълто-черните" спечелиха с 3:1, а точни за успеха бяха Елвис Ману, Антоан Бароан и Виктор Генев. За Септември почетно попадение пък отбеляза Симеон Александров.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Земетресение с магнитуд 4,7 е регистрирано в Турция
Земетресение с магнитуд 4,7 е регистрирано в Турция
Хамас пое отговорност за атаката в Тел Авив по време на протест
Хамас пое отговорност за атаката в Тел Авив по време на протест