НОВИНИ

Серина Уилямс отново се оказа непреодолимо препятствие за Цвети Пиронкова

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:58, 03.02.2021
Чете се за: 00:54 мин.
Тенис
серина уилямс отново оказа непреодолимо препятствие цвети пиронкова

Пловдивчанката опита да се противопостави на своята съперничка, но американката затвърди добрата си форма от предишния кръг и след 6:1, 6:4 в своя полза, продължава към 1/4 финалите.

Въпреки загубата си, Цвети ще добави към актива си 55 точки за световната ранглиста, което ще и позволи да се изкачи с 12 места до номер 125.

Още от първата точка си пролича желанието на Уилямс да бъде по-агресивната тенисистка на корта и да се опитва да атакува втория сервис на Пиронкова. Тази тактика и осигури пробив още в откриващия гейм и като цяло подсказа какво ни очаква през целия първи сет.

В край на сметка след 28 минути игра, американката затвори първата част след 6:1 в своя полза, реализирайки общо три пробива.

Във втория сет играта бе далеч по-равностойна, като Цвети демонстрира страхотна борбеност, за да се измъкне на няколко пъти от затруднени ситуации на свое подаване.

В десетия гейм пловдивчанката сервираше за оставане в мача, но изостана с 15-40. Страхотен форхенд по правата в комбинация с грешка на Серина обаче доведоха нещата до равенство.

Пиронкова отрази още един мачбол и на свой ред пропиля две възможности да стигне до 5:5 преди най-накрая Уилямс да вземе своето и да затвори двубоя след час и 15 минути на корта.

Така в следващия кръг носителката на 23 титли от Големия Шлем ще се изправи срещу победителката от двубоя Каролина Плишкова - Даниел Колинс.

За българката пък предстоят няколко дни почивка преди старта на Australian Open в понеделник 8 февруари. Коя ще бъде първата съперничка на нашето момиче пък ще стане ясно утре 4 февруари, когато от 9 часа сутринта българско време е церемонията по тегленето на жребия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Роналдо доближи Ювентус до финала за Купата на Италия
Роналдо доближи Ювентус до финала за Купата на Италия
Манчестър Юнайтед изравни рекорда си за най-резултатна победа след 9:0 над Саутхемптън
Манчестър Юнайтед изравни рекорда си за най-резултатна победа след 9:0 над Саутхемптън