НОВИНИ

Сестри Стоеви: Може би отстрани изглеждаше лесно спечелването на титлата, но не беше

сестри стоеви отстрани изглеждаше лесно спечелването титлата беше
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
13:08, 11.05.2022
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Европейските шампионки по бадминтон Габриела и Стефани Стоеви споделиха, че спечелването на титлата не е било постигнато много лесно. Двете благодариха на треньора Константин Добрев, който е в основата на добрата им форма.

"Израснахме много. На първото Европейско отпаднахме още в четвъртфиналите. Сега вече имаме самочувствие. Кучето ни имаше рожден ден на финала и играхме за него", обяви Стефани Стоева на пресконференция в пресклуб "България".

Двете със сестра и Габриела застанаха пред медиите след изключителния си успех - спечелването на трета континентална титла.

"Може би отстрани изглеждаше лесно, но не беше. Бяхме си поставили за цел да спечелим златните медали. Искахме да се забавляване, знаехме, че можем да бием всички, но не очаквахме да е толкова безапелационно - без загубен гейм", обяви Габриела.

Тя разкри и основната заслуга на личния им треньор Константин Добрев за успешния до момента сезон.

"Ние сме много различни характери и много се караме, а той се опитва да балансира. Откакто се върнахме в България ни е по-спокойно. Именно това търсихме, миналата година бяхме в застой, но екипът ни помогна да преодолеем този проблем", сподели Габриела Стоева.

На брифинга присъстваха още самият Константин Добрев, президентът на федерацията д-р Володя Златев, главният треньор на националните отбори Петя Неделчева и състезателите Малия Мицова, Христомира Поповска, Даниел Николов, Илиян Стойнов, Иван Русев и Янислав Петков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НСИ: Приходите от нощувки през март 2022 г. достигат 52 млн. лв.
НСИ: Приходите от нощувки през март 2022 г. достигат 52 млн. лв.
На 11 май почитаме Светите братя Кирил и Методий
На 11 май почитаме Светите братя Кирил и Методий