НОВИНИ

Севиля и Залцбург не се победиха в мач с 4 дузпи

севиля залцбург победиха мач дузпи
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
22:34, 14.09.2021
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на Севиля и Ред Бул (Залцбург) завършиха наравно 1:1 в двубой от първия кръг на група "G" на Шампионската лига. Срещата на "Рамон Санчес Писхуан" бе белязана с отсъждането на 4 наказателни удара през първата част - три за гостите от Австрия и една за андалусийците.

В 12-ата минута на срещата Диего Карлош извърши нарушение срещу Карим Адейеми на границата на наказателното поле, а след намесата на ВАР бе отсъдена дузпа за Ред Бул. Зад топката застана потърпевшият нападател, който стреля разочароващо в аут.

Гостите от Залцбург получиха правото за втори път в срещата да изпълнят дузпа в 20-ата минута, когато в собственото си наказателно поле Хесус Навас изблъска в гръб Адейеми. С изпълнението на удара се зае Лука Сучич, който реализира и изведе своя тим напред в резултата.

Карим Адейеми продължи да тормози защитата на Севиля и в 36-ата минута реферът Алексей Кулбаков отсъди трета дузпа за австрийците, като грешникът за домакините този път бе вратарят Ясин Буну. Голмайсторът Сучич отново стреля от бялата точка, но нацели страничната греда.

В края на първата част нападателят на испанците Юсеф Ен-Несири бе неправомерно съборен в пенала на Ред Бул от Максимилиан Вьобер. Така зрителите на "Рамон Санчес Писхуан" станаха свидетели на отсъждането на четвърта дузпа в мача, само в рамките на първите 45 минути.

Андалусийците се възползваха от появилата се възможност и възстановиха паритета чрез Иван Ракитич.

В началото на втората част Севиля остана с човек по-малко на терена след втория жълт картон на централния си нападател Ен-Несири.

До края срещата бе белязана от голяма битка, но двата тима не съумяха да си отбележат повече голове и двубоят завърши при равенство 1:1.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стела Балтова: Летният сезон приключва по-добре от очакваното, има оптимизъм и за зимния
Стела Балтова: Летният сезон приключва по-добре от очакваното, има оптимизъм и за зимния
От утре задължително ваксиниране за здравните работници във Франция
От утре задължително ваксиниране за здравните работници във Франция