НОВИНИ

СГП: Всеки един прокурор изпълнява своите задължения принципно, отговорно и обективно

сгп отказа образува досъдебно производство депутат нарушаване карантина
bnt avatar logo
от БНТ
10:45, 17.05.2023
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Ръководството на Софийската градска прокуратура разпространи позиция във връзка с множество коментари, разпространени в публичното пространство за безпристрастно провеждане на проверки по реда на Закона за съдебната власт и разследвания по реда на Наказателно-процесуалния кодекс относно действия на лица, заемащи висши публични длъжности.

Софийска градска прокуратура е единствената компетентна прокуратура в страната да извършва проверки и разследвания срещу лица с имунитет, магистрати, членове на Министерски съвет, както и за престъпления против републиката. Ръководството на СГП заявява, че всеки един прокурор от СГП изпълнява своите служебни задължения принципно, отговорно и обективно, така както изискват моралът и законът.

Категорично смятаме, че нито един прокурор не се е повлиял и няма да се повлияе при решаване на дела от изказвания на лица, заемащи висши публични длъжности.

Нито един прокурор от СГП няма да се поддаде на външни фактори, стоящи извън обективните факти по преписките и делата, независимо от източника или интензитета им.

Ръководството на СГП декларира, че в рамките на законовите си правомощия СГП няма да допусне каквото и да е превишаване на същите или използването им за цели извън наказателното производство, още по-малко за създаване на обществени настроения в една или друга посока спрямо конкретни факти и лица, се казва още в позицията на СГП.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Присъда за Никола Саркози - ще носи проследяваща електронна гривна
Присъда за Никола Саркози - ще носи проследяваща електронна гривна
ПП-ДБ започват разговори за промяна в Конституцията
ПП-ДБ започват разговори за промяна в Конституцията