НОВИНИ

Шалке 04 спря Борусия Дортмунд по пътя към върха в Бундеслигата

шалке спря борусия дортмунд пътя върха бундеслигата
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
21:56, 11.03.2023
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Борусия Дортмунд се препъна във вечния си съперник Шалке 04 в 100-ото Рурско дерби на ниво Бундеслига и трябваше да се задоволи само с 2:2.

След този резултат Байерн Мюнхен остава едноличен водач класирането с 52 точки от 23 мача, пред Борусия Дортмунд с 50 на 2-ата позиция. Третата позиция е за РБ Лайпциг с 45, а след тях с мач по-малко и 44 е Унион Берлин. Шалке пък събира 20 пункта и се отлепи от дъното, където слезе Хофенхайм.

Матс Хумелс се върна в състава на гостите, за да донесе от опита си в защитата, но не започна добре срещата и позволи на Родриго Саласар да се отскубне. За радост на вратаря Александър Майер изстрелът на уругвайския нападател профуча над горната му греда.

Гостите от Дортмунд бяха в атаката без Марко Ройс, Юлиан Бранд и Карим Адейеми, но въпреки това пренесе играта пред вратаря Ралф Ферман. И в 38-ата минута при едно разиграване по широчина на терена пред дъгата, топката стигна до централния защитник Нико Шлотербек, който я пое от Рафаел Герейро, бутна я малко напред и с левия крак по диагонала прониза вратата на Кралскосините.

Домакините изравниха пет минути след началото на второто полувреме благодарение на грешка на Джуд Белингам. След като загуби топката, той не се върна бързо в защита, Михаел Фрай пое и подаде на Мариус Бюлтер на далечната греда, за когото това беше шести гол от началото на сезона.

Но гостите продължиха да бъдат по-активни и атаките им вещаеха опасности, а 10 минути по-късно левият бранител Рафаел Герейро вкара много красив гол за 1:2, след като получи подаване от Емре Джан, напредна и забоде топката под горната греда. Но домакините не се отказаха и стигнаха до 2:2 в 79-ата минута, когато Кенан Караман с красив изстрел с глава засече подаване на Бюлтер. До края на срещата Шалке дори можеше да стигне и до пълен обрат, но късметът не беше на тяхна страна.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Седми ден на национален протест във Франция
Седми ден на национален протест във Франция
Черноморец надви у дома Академик Пловдив за седма поредна победа в НБЛ
Черноморец надви у дома Академик Пловдив за седма поредна победа в НБЛ