НОВИНИ

Шампионът Реал (Мадрид) завърши сезона в Испания с нулево реми срещу Бетис

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:05, 21.05.2022
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
шампионът реал мадрид завърши сезона испания нулево реми бетис
Снимка: Туитър
Слушай новината

Шампионът на Испания Реал (Мадрид) завърши 0:0 срещу носителя на Купата на Краля Бетис на своя "Сантиаго Бернабеу" в мач от последния 38-ми кръг на Ла Лига за сезон 2021/22.

Преди началото на срещата и двата отбора направиха шпалир на съперника в знак на уважение за спечелването на двата най-големи трофея в Испания.

Във входа на двубоя очаквано футболистите на "Белия балет" бяха по-активни в търсенето на победата пред своята публика, но в най-важните моменти мерникът им изневери, а и стражът на гостите Руи Силва се отчете с няколко намеси.

В 70-та минута в игра за домакините пък се появи и техният капитан Марсело, за когото това беше последен двубой на "Сантиаго Бернабеу" с екипа на Реал, след като бразилецът ще напусне клуба след края на сезона. Същото важи и за неговия съотборник Иско, който също влезе в игра двадесет минути преди края.

От другата страна пък на терена се появи живата легенда на Бетис Хоакин, за да изиграе своя мач №600 в Ла Лига. Освен с екипа на "зелено-белите" испанският полузащитник има записани мачове в първенството още с отборите на Валенсия и Малага.

В края на редовното временно именно 40-годишният футболист можеше да донесе успеха на гостите, но пропусна да се разпише от изгодна позиция. Равенството обаче беше напълно достатъчно за тима на Мануел Пелегрини, за да му гарантира петото място в крайното класиране на Ла Лига.

За отбора на Реал (Мадрид) пък остава още един двубой за сезон 2021/22 и това, разбира се, е финалът в Шампионската лига срещу Ливърпул следващата събота (28 май) на "Стад дьо Франс" в Париж.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Има ли решения за проблемите на градския транспорт в София - дискутират общинските съветници
Има ли решения за проблемите на градския транспорт в София - дискутират общинските съветници
Волейболните националки до 21 години с първи успех в квалификациите за ЕвроВолей 2022
Волейболните националки до 21 години с първи успех в квалификациите за ЕвроВолей 2022