НОВИНИ

Шампионска лига продължава с нови осем двубоя от груповата фаза

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:11, 05.10.2022
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
купата шампионската лига пристигна софия
Слушай новината

Груповата фаза в Шампионската лига продължава да тече с пълна сила, а тази вечер предстоят нови осем двубоя от най-престижния европейски клубен турнир.

В ранните двубои от 19.45 часа българско време един Ред Бул Залцбург посреща Динамо Загреб в среща от Група Е, докато в същото време в Германия РБ Лайпциг излиза срещу Селтик, като и двата тима са в търсене на първи успех в тазгодишното издание на надпреварата.

От 22.00 часа българско време пък ще се изиграят и останалите шест двубои от днешната програма в турнира, като най-интересно се очертава да бъде на "Стамфорд Бридж" в Лондон, където Челси посреща Милан.

В същото време 14-кратният носител на трофея Реал Мадрид е домакин на Шахтьор Донецк в търсене на трети пореден успех. Любопитното е, че двата тимa за трети пореден сезон попаднаха в една група, като през сезон 2020/21 "Белия балет" отстъпи с 2:3 у дома на украинския тим, но през миналата кампания взеха реванш и се наложиха с 2:1.

В група G Манчестър Сити също ще се стреми към трета поредна победа в груповата фаза, а съперник на гражданите на "Етихад" ще бъде Копенхаген. В другия двубой пък на "Сигнал Идуна Парк" Борусия Дортмунд се изправя срещу изпитващия трудности от старта на сезона Севиля.

В група Н пък безгрешните до този момент Бенфика и ПСЖ излизат един срещу друг в Лисабон, докато по същото време Ювентус е домакин на Макаби Хайфа, като и двата тима до този момент са без актив в турнира.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Путин подписа указите за присъединяване на четири украински територии
Путин подписа указите за присъединяване на четири украински територии
Глобален производител от автомобилната индустрия ще инвестира у нас
Глобален производител от автомобилната индустрия ще инвестира у нас