НОВИНИ

Шампионската лига се изплъзна на Лудогорец

лудогорец усложни задачата реванша малмьо
bnt avatar logo
от БНТ
00:07, 25.08.2021
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Лудогорец не успя да се класира за групите на Шампионската лига, въпреки че направи всичко по силите си, за да продължи напред в турнира.

„Орлите“ отпаднаха в плейофите от Малмьо след общ резултат 2:3. На реванша в Разград Лудогорец постигна победа с 2:1, но заради поражението с 0:2 в първия мач ще продължи участието си в Лига Европа.

Мачът започна много добре за домакините, които поведоха с 1:0 още в 10-ата минута. След центриране от корнер, капитанът на Лудогорец Антон Недялков първоначално не успя да стреля, но след това бързо взе решение да стреля, топката се отби в страничния стълб, а след това влезе в мрежата на Малмьо. След преразглеждане с ВАР, попадението беше зачетено за 1:0.

В 16-ата минута Сьорен Рикс вкара топката в мрежата, но след преразглеждане с ВАР, се оказа, че е имало засада на Андерс Кристиансе, затова гол за Малмьо не беше зачетен.

Шведите обаче успяха да изравнят малко преди почивката на мача. Точен за 1:1 беше 23-годишният Велко Бирманчевич, който реализира от пряк свободен удар.

ВАР влезе в действие отново през второто полувреме, когато благодарение на повторението съдията видя, че Клеман Тюрпен е играл с ръка в наказателното поле, поради което беше отсъдена дузпа в полза на българските шампиони. Пиреос Сотириу стреля от бялата точка за 2:1.

По този начин, въпреки успеха на родна земя, Лудогорец ще продължи участието си във втория по сила клубен турнир – Лига Европа.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ръст на новозаразените: 1911 случая на COVID-19 за последното денонощие
Ръст на новозаразените: 1911 случая на COVID-19 за последното денонощие
Елица Василева: Очаква ни голяма битка с Полша
Елица Василева: Очаква ни голяма битка с Полша