НОВИНИ

Шави: Целта е място в Шампионска лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:19, 09.04.2022
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
шави целта шампионска лига
Слушай новината

Треньорът на Барселона Шави Ернандес определи като цел №1 пред отбора класирането за Шампионската лига през следващия сезон.

Постигането ѝ минава през задължителен успех като гост срещу Леванте в неделя вечер, макар бившият футболист да признава, че "каталунците" ги очаква труден двубой.

"Леванте е също толкова опасен съперник, колкото Севиля. Те ще дадат живота си, за да спечелят. Ще бъдат много мотивирани. Спечелиха много точки напоследък. Победиха отбори като Виляреал и Атлетико Мадрид, и то на "Уанда Метрополитано". Нашата цел е да се класираме в топ 4 и да участваме в Шампионска лига през следващия сезон. Имаме нужда от няколко победи, за да бъдем спокойни", сподели наставникът на Барселона.

Междувременно "лос блаугранас" могат да намерят място в Шампионската лига и при евентуален триумф в турнира Лига Европа независимо от крайната им позиция в Ла Лига.

На пресконференцията преди двубоя във Валенсия Шави коментира и състоянието на един от най-опитните футболисти в отбора Жерар Пике.

"Пике не е контузен, а изпитва дискомфорт. През последните няколко месеца той полага титанични усилия. Със сигурност няма да играе утре, но ще видим за реванша с Франкфурт. Той иска да играе", заяви Шави Ернандес.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивет Горанова взе участие в откриването на Държавното първенство по карате
Ивет Горанова взе участие в откриването на Държавното първенство по карате
Двубой от Ла Лига ще бъде излъчен в TikTok
Двубой от Ла Лига ще бъде излъчен в TikTok