НОВИНИ

Шедьовър на Жиру донесе на Челси крехък аванс срещу Атлетико (Мадрид)

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:07, 24.02.2021
Чете се за: 00:56 мин.
Футбол
шедьовър жиру донесе челси крехък аванс атлетико мадрид

Френският футболен национал Оливие Жиру отбеляза страхотно попадение при успеха на лондончани с 0:1 като гост на Атлетико (Мадрид) в първа 1/8 финална среща от Шампионската Лига.

Заради ограниченията, наложени от испанското правителство, за пристигане на хора от Англия, мачът се игра на "Арена Национал" в румънската столица Букурещ, където през 2012 година "дюшекчиите" вдигнаха трофея в Лига Европа, което бе първият им голям успех под ръководството на Диего Симеоне.

Снощи обаче лидерът в Ла Лига с нищо не показа, че иска да стигне до победата, като за всичките 90 минути не отправи нито един точен удар по посока вратата на Ферлан Менди.

От друга страна момчетата на Томас Тухел бяха по-активният отбор и напълно заслужено се поздравиха с успеха, който им дава лек превес преди реванша на "Стамфорд Бридж" на 17 март.

Единственото попадение в мача дойде в средата на втората част, когато Оливие Жиру отбеляза след брилянтно изпълнение на задна ножица, което не остави шансове на Ян Облак.

Французинът дори не успя да се зарадва на своя гол, защото съдията Феликс Брих маркира засада. Системата ВАР обаче се намеси в този момент, за да покаже, че позицията на френския футболист е била напълно редовна и така попадението бе признато.

До края Тимо Вернер имаше шанс да отбележи и втори гол, но Облак направи важно спасяване, запазвайки пасива на "дюшекчиите" от само един гол.

По този начин лондончани продължават да нямат поражение откакто Томас Тухел застана начело на тима в края на месец януари. Играчите на Атлетико пък не успяват да спечелят трети пореден мач, продължавайки серията от разочароващи резултати за испанския тим.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще спират движението към Кръстова гора заради взривни работи
Ще спират движението към Кръстова гора заради взривни работи
Ресторантите отварят на 1 март, на 1 април ще заработят нощните заведения
Ресторантите отварят на 1 март, на 1 април ще заработят нощните заведения