НОВИНИ

Шеметен мач на „Герена“ между Лудогорец и Левски

шеметен мач bdquoгеренаldquo лудогорец левски
bnt avatar logo
от БНТ
22:17, 03.10.2021
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на Левски и Лудогорец направиха шеметен мач на стадион „Георги Аспарухов“. Все пак класата на шампионите си каза думата и те спечелиха с 4:2 в двубоя от 10-ия кръг на Първа лига.

„Орлите“, водени от Станислав Генчев, заради раздялата на клуба с треньора Валдас Дамбраускас, успяха да обърнат резултата в своя полза, съумявайки всеки път да отговорят при попадение на съперника.

След победата Лудогорец заема лидерската позиция в класирането с 21 точки, колкото има и Ботев Пд. ЦСКА, който победи по-рано през деня Царско село е на 3-о място с 19. Левски се намира в долната част на таблицата с едва 8 точки след 10 мача.

Мачът започна много добре за домакините, които стигнаха до попадение в 26-ата минута. Борислав Цонев остана непокрит от защитата на Лудогорец, за да може той със светкавичен удар да направи резултата 1:0.

Шампионите имаха много бърз отговор. Само 3 минути по-късно Мавис Чибота асистира на Доминик Янков, който реализира в мрежата на Николай Михайлов за 1:1.

„Орлите“ реагираха веднага след подновяването на играта и още в 47-ата минута Жордан Икоко центрира, а Пиреос Сотириу засече с глава за 2:1.

Главният рефер Георги Кабаков се наложи сам да се убеди в 80-ата минута, че Игор Пластун е фаулирал Билал Бари в наказателното поле, за да отсъди дузпа. Борислав Цонев се оказа точен за втори път в мача този път от бялата точка за 2:2.

Двубоят обаче все още не беше приключил.

Лудогорец имаше още какво да покаже срещу отпадналите играчи на Станимир Стоилов. При 2:2 Николай Михайлов и Кристос Шелис направиха груба грешка в защита и подариха топката на Кирил Десподов, който подаде на Елвис Ману, а той на празна врата вкара за 3:2.

Бърнард Текпетей сложи точка на спора в 89-ата минута за крайното 4:2.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рома с категорична победа в Серия А
Рома с категорична победа в Серия А
Друг кораб на компанията собственик на "Вера Су" е причинил щети на кея във Варна
Друг кораб на компанията собственик на "Вера Су" е причинил щети на кея във Варна