НОВИНИ

"Щастливата губеща" Виктория Томова обърна Шелби Роджърс в Ийстборн

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:20, 21.06.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
виктория томова обърна хадад мая крачка основната схема open
Слушай новината

Ракета №1 на България в женския тенис Виктория Томова се класира за третия кръг на турнира от сериите WTA 500 в Ийстборн, след като надигра с 4:6, 6:3, 6:2 Шелби Роджърс от САЩ, която е 37-ма в световната ранглиста.

Припомняме ви, че 27-годишната софиянка влезе в основната схема като "щастлива губеща" на мястото на световната №3 Онс Жабур, която се отказа от участие на сингъл.

Първият сет беше решен от един единствен пробив, който беше на сметката на американката и дойде в петия гейм. По този начин Роджърс поведе с 3:2 в геймовете и до края на изпусна инициативата, за да затвори първата част след 6:4 в своя полза.

Втората обаче започна по-добре за Виктория Томова, която стигна до ранен пробив и поведе с 3:0. Роджърс върна пробива, намалявайки пасива си до 2:3, но още в следващия гейм българката отново взе подаването на съперничката си за аванс от 4:2. До края на сета софиянката нямаше проблеми и след 6:3 изравни резултата.

В решителната трета част Томова се възползва максимално от грешките на Роджърс и реализира два пробива по пътя си към успех с 6:2 и място на осминафиналите.

По ирония на съдбата в следващия кръг първата ни ракета ще играе срещу Кирстен Флипкенс от Белгия, която я спря в последния кръг на квалификациите. Тогава Флипкенс, която ще се откаже след предстоящия Уимбълдън, се наложи в оспорван сблъсък с 4:6, 6:2, 7:6(4).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очаква се корабът "Царевна" да напусне Мариупол
Очаква се корабът "Царевна" да напусне Мариупол
На Съвета на ЕС: Зам. външният министър наложи парламентарна резерва по френското предложение за РСМ
На Съвета на ЕС: Зам. външният министър наложи парламентарна резерва по френското предложение за РСМ