НОВИНИ

Швьонтек е на полуфинал в Монреал

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
08:38, 12.08.2023 (обновена)
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
швьонтек полуфинал монреал
Слушай новината

Ига Швьонтек (Полша) се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Канада по тенис в Монреал с награден фонд 2 788 468 долара.

Швьонтек победи американката Даниел Колинс с 6:3, 4:6, 6:2 в двубой, продължил два часа и 23 минути. Нейна противничка в битката за класиране на финала ще бъде друга американка Джесика Пегула.

Полската тенисистка, която е начело в ранглистата вече 72 седмици, загуби втория сет, въпреки че поведе с 2:0, но допусна обрат до 2:3. В третата част обаче Швьонтек дръпна с 3:1 и удържа преднината си за успешното 6:2 в края.

„Наистина исках да играя силово и съм щастлива, че успях да го направя особено в третия сет. Днес почувствах, че трябва да наложа още по-голям интензитет“, каза Ига Швьонтек.

Джесика Пегула си осигури място в топ 4 на турнира след успех на сънародничката си и партньорка на двойки Коко Гоф с 6:2, 5:7, 7:5 след два часа и 24 минути игра.

„Винаги е трудно да играеш с партньора си на двойки. Ключът беше в това кой ще се справи по-добре“, заяви четвъртата поставена Пегула.

В другия полуфинал в Монреал една срещу друга ще се изправят номер 2 в схемата Елена Рибакина от Казахстан и рускинята Людмила Самсонова.

Рибакина елиминира Даря Касаткина от Русия на четвъртфиналите след обрат с 5:7, 7:5, 7:6(8). Самсонова, която на осминафиналите изхвърли от турнира втората поставена Арина Сабаленка, скоро след това успя да отстрани и швейцарката Белинда Бенчич с 6:4, 6:4.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Земеделският министър Кирил Вътев откри ловния сезон за пернат дивеч (СНИМКИ)
Земеделският министър Кирил Вътев откри ловния сезон за пернат дивеч (СНИМКИ)
Животът в прериите: За миналото и настоящето на Дивия запад
Животът в прериите: За миналото и настоящето на Дивия запад