НОВИНИ

Швьонтек и Кудерметова оформиха втория полуфинал в Мадрид

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:12, 03.05.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
швьонтек кудерметова оформиха втория полуфинал мадрид
Снимка: БТА
Слушай новината

Световната №1 в женския тенис Ига Швьонтек ще се изправи срещу рускинята Вероника Кудерметова в спор за място на финала на турнира от сериите WTA 1000 на клей в Мадрид, стана ясно след изиграването и на вторите два четвъртфинала в испанската столица.

Швьонтек продължи със силните си изяви в надпреварата и заслужи своето първо влизане в топ 4 в Мадрид след успех с 6:0, 6:3 срещу хърватката Петра Мартич.

Полякинята започна ударно двубоя, печелейки шест безответни гейма в рамките на първия сет, за да го затвори само след 27 минути игра. Във втората част водачката в световната ранглиста срещна далеч по-сериозна съпротива от своята съперничка, но все пак един единствен пробив на сметката на Ига бе напълно достатъчен за крайния ѝ успех с 6:3.

Малко по-рано през деня пък Вероника Кудерметова поднесе малка изненада, елиминирайки финалистката от миналата година в турнира Джесика Пегула след 6:4, 0:6, 6:4.

Рускинята измъкна първия сет, след като реализира три пробива срещу два за Пегула, но във втората част американката бе безапелационна и не даде дори гейм на своята съперничка. В решителната част Кудерметова на два пъти пропиляваше аванс от един брейк, но след като поведе с 4:3 световната №13 повече не погледна назад и се класира за своя първи полуфинал в Мадрид.

По този начин в четвъртък (4 май) Ига Швьонтек и Вероника Кудерметова ще излязат една срещу друга в спор за място на финала в Мадрид, като до този момент полякинята води с 3-0 победи в преките двубои.

Другата финалистка в турнира пък ще бъде определена в мача между гъркинята Мария Сакари и представителката на Беларус Арина Сабаленка.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Федералният резерв на САЩ повиши лихвите до най-високо равнище от 16 години
Федералният резерв на САЩ повиши лихвите до най-високо равнище от 16 години
От нашите пратеници в Белград: Цветя и свещи пред училището в памет на жертвите
От нашите пратеници в Белград: Цветя и свещи пред училището в памет на жертвите