НОВИНИ

Швьонтек надигра Жабер за пета поредна титла в Тура

швьонтек надигра жабер пета поредна титла тура
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
16:48, 15.05.2022
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Ига Швьонтек надви Онс Жабер и защити титлата си на силния тенис турнир от сериите "WTA 1000" в Рим, печелейки с 6-2, 6-2 за около един час и 25 минути игра. Световната номер 1 от Полша спечели пети пореден трофей след 28-ия си пореден успех в Тура.

Началото на финалния сблъсък бе за 20-годишната тенисистка, която се намира във формата на живота си. Тя направи ранен пробив и поведе с 3-0 гейма, като до края на сета реализира още един брейк в подаването на световната номер 7 от Тунис. Втората част започна идентично и още по-категорично за Швьонтек, която дръпна с два пробива разлика и 4-0. Тогава Жабер показа на какво е способна и върна единия от брейковете, като имаше три шанса да върне и втория, но полската ѝ съперничка се пребори за седмия гейм и пречупи съпротивата на тунизийката.

Швьонтек направи още един пробив и подпечата петата си поредна титла след триумфите в Катар, Индиан Уелс, Маями и Щутгарт. Тя не участва миналата седмица в Мадрид, след като си взе почивка заради проблем в дясната ръка, но през тази отново доминира, за да защити титлата от миналата година, когато не даде нито един гейм на чехкинята Каролина Плишкова във финала.

Швьонтек е основна фаворитка и на предстоящия втори турнир от Големия шлем за годината Ролан Гарос, където стана шампионка през 2019.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сагата Джони Деп - Амбър Хърд: Какъв ще е изходът от скандалната съдебна битка?
Сагата Джони Деп - Амбър Хърд: Какъв ще е изходът от скандалната съдебна битка?
Румен Радев пристигна на официално посещение в Германия (ВИДЕО)
Румен Радев пристигна на официално посещение в Германия (ВИДЕО)