НОВИНИ

Силен Григор Димитров с чудесна победа над Хачанов в два сета

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:05, 27.10.2020
Чете се за: 01:00 мин.
Тенис
силен григор димитров чудесна победа хачанов два сета

Ключът към успеха се оказа измъкването на много оспорвания първи сет, който българинът спечели след тайбрек а във втория първата ни ракета беше абсолютен годподар на корта, за да фиксира крайното 7:6(6), 6:3 за 1 час и 25 минути игра.

Срещата започна равностойно, като двамата си размениха по един пробив в четвъртия и петия гейм, след което стабилизираха подаванията си и не допуснаха нови изненади.

Стигна се до тайбрек, който премина през няколко обрати. Първоначално Григор поведе с 3:0 точки, но Хачанов отговори подобаващо и обърна развоя на дългия гейм, взимайки аванс при 5:3.

Все пак, нова серия от три поредни разигравания в полза на Григор му донесе сетбол. Бившият номер 8 в света обаче показа класа и с чудесен бекхенд по правата изравни за 6:6.

Последва обаче грешка от форхенд на Хачанов, която даде на българинът втори шанс да затвори сета. На свой сервис Димитров не сбърка и след хубава комбинация спечели първата част за 50 минути на корта.

29-годишния хасковлия пренесе добрата си игра и в началото на втория сет, повеждайки набързо с 3:0 гейма след серия неточности на Хачанов, който започна все по-явно да показва недоволството си от развоя на мача.

Руснакът все пак намали изоставането си на 3:1, но в шестия гейм Григор отново го постави под напрежение и осъществи втори пробив, който му осигури аванс от 5:1.

Сервирайки за мача, Димитров изигра най-слабия си сервис гейм от началото на мача и допусна връщането на единия пробив. Руснакът спечели и следващия гейм, принуждавайки българинът за втори път да сервира за мача.

Този път грешка нямаше и след гейм на нула Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира във Виена, където очаква победителя от двубоя Стефанос Циципас и Ян-Ленард Щруф, които ще се срещнат утре.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-малко участници в тазгодишния семинар на Фондация "Българска памет"
По-малко участници в тазгодишния семинар на Фондация "Българска памет"
Херо Мустафа се самоизолира заради контакт с болен от COVID-19
Херо Мустафа се самоизолира заради контакт с болен от COVID-19