НОВИНИ

Силен Лудогорец не се даде на Шахтьор (ВИДЕО)

bnt avatar logo
от Калоян Николов
12:51, 24.01.2021
Чете се за: 01:35 мин.
Български футбол
силен лудогорец даде шахтьор видео

Отборът на Лудогорец изигра много силен мач срещу украинския гранд и първенец Шахтьор Донецк, завършвайки 2:2.

„Миньорите“ победиха два пъти Реал Мадрид в групите на Шампионската лига, а два пъти направиха равенства с Интер. Въпреки това те отпаднаха и отидоха в Лига Европа, където ще срещнат израелския Макаби Тел Авив.

Въпреки това играчите на Валдас Дамбраускас може да съжаляват, че не стигнаха до пълен успех.

Класата си каза думата и украинците откриха още в 4-ата минута. Израелецът Манор Саломон получи топката отляво и шутира, кълбото рикошира в Жосуе Са и влетя в мрежата на Пламен Илиев.

В 13-ата минута Кешерю хвърли чудесен пас към Недялков, който дори вкара топката в мрежата. В ситуацията обаче имаше засада. Секунди по-късно Недялков проби отляво и намери свободния Текпетей, който обаче стреля над вратата.

Добрата игра на Лудогорец продължи и в 20-ата минута Текпетей нахлу в наказателното поле и подаде за Кешерю. Румънецът, който бе капитан на „орлите“ в този мач, обаче не успя да отправи хубав удар.

След половин час игра отново Бърнард Текпетей пробва своя мерник, но пак неточно. В 39-ата минута Лудогорец създаде и най-чистото си положение.Десподов изведе чудесно дейния Текпетей, той елиминира Хочолава, но от чиста позиция стреля право в Гриценко.

В края на първото полувреме, в което определено разградчани играха по-добре, Кешерю подаде към Десподов, който би точно, но вратарят на украинците изби.

През втората част в игра за Шахтьор се появи бившата звезда на ЦСКА - Жуниор Мораеш.

В 53-ата минута Текпетей пак би, но отново над вратата. Последва удар на Фернандо, също в аут.

В 55-ата минута „миньорите“ поведоха с 2:0. Точен бе украинският национал и бивш футболист на Севиля Евген Коноплянка. Лудогорец обаче не се предаде и само в рамките на 120 секунди стигна до изравняване.

В 58-ата минута Сисиньо даде невероятен дълъг пас към Икоко, който действаше като ляв бек. Националът на ДР Конго пое топката, премина през Фернандои мушна топката между краката на Гриценко. След час игра резултатът вече бе 2:2.

Димитър Митков изведе чудесно Каули, който запази топката и с външен фалц изравни. След това, в рамките на една минута, Кирил Десподов можеше да донесе пълния обрат, но и в двата случая не успя да предполоее вратаря Трубин.

Последва опасен изстрел на Мораеш, отразен от Ренан, както и удар на Чибота от фаул, не неточен.

В самия край на мача нервите взехa връх и Анисе и капитана на Шахтьор Марлос се сдърпаха, но бързата намеса на Светослав Дяков предотврати нещо повече. Двата тима завършиха 2:2 и през 2018 г.

На 30 януари Лудогрорец играе с другия украински гранд – Динамо Киев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Славиша Стоянович: Трябва да намерим баланс в играта си (ВИДЕО)
Славиша Стоянович: Трябва да намерим баланс в играта си (ВИДЕО)
Конър МакГрегър бе нокаутиран при завръщането си в UFC
Конър МакГрегър бе нокаутиран при завръщането си в UFC