НОВИНИ

Симона Халеп се отказа в Синсинати

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:35, 19.08.2021
Чете се за: 01:27 мин.
Спорт
симона халеп отказа синсинати
Слушай новината

Бившата №1 в световната ранглиста Симона Халеп взе решение да прекрати участието си на турнира от сериите WTA 1000 в Синсинати заради разкъсване в десния аддуктор.

Румънката, която е трикратна финалистка в надпреварата, оповести решението си малко преди да излезе на корта срещу американката Джесика Пегула за мача си от втория кръг.

"Сутринта минах изследвания и се оказа, че имам разкъсване на десния аддуктор, така че е много рисковано да продължавам да играя. Надявам се да мога да се възстановя за US Open", написа Халеп в Туитър.

Така, трудностите за двукратната шампионка в турнирите от Шлема през годината продължават. През месец май тя получи травма в прасеца, която я остави извън кортовете в продължение на три месеца.

Отказът на Халеп изпраща Пегула директно в третия кръг на надпреварата, където я очаква сблъсък срещу чехкинята Каролина Плишкова, която отстрани казахстанката Юлия Путинцева с 6-3, 6-2.

Междувременно, турнира напусна световната №3 Арина Сабаленка. Белорускинята допусна обрат срещу Паула Бадоса и беше елиминирана след 7-5, 2-6, 6-7(4).

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
3,5 години затвор за мъжа, обрал банков клон в Дупница
3,5 години затвор за мъжа, обрал банков клон в Дупница
Футболист на Афганистан е загинал при инцидента с военния самолет в Кабул
Футболист на Афганистан е загинал при инцидента с военния самолет в Кабул