НОВИНИ

Симоне Индзаги: Бенфика е много качествен отбор, но ние сме сигурни какво трябва да направим

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:44, 11.04.2023
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
симоне индзаги бенфика качествен отбор сме сигурни направим
Снимка: БТА
Слушай новината

Треньорът на Интер Симоне Индзаги даде пресконференция преди днешния първи двубой срещу Бенфика от четвъртфиналите на Шампионската лига.

"Нерадзурите" гостуват на "Ещадио Да Луж" в Лисабон тази вечер от 22.00 часа българско време, а Индзаги сподели, че не очаква лесен мач срещу португалския тим.

"Знаем за важността точно на този мач. Изминахме страхотен, но и труден път, за да достигнем до тази фаза на турнира. Те са изключително качествен съперник. Няма да е лесно. Това ще бъде двубой, в който ще редуваме нападения с отбрана. Бенфика не залага толкова много на пресата. Ще трябва да използваме главите и сърцата си. Те са много качествен отбор, с технични и талантливи играчи. Търсят изключително добре пространствата и тичат много", коментира италианският специалист.

Бившият футболист разкри още, че в Интер знаят какво искат и допълни, че той и неговият щаб са сигурни какво трябва да се направи.

"Ще трябва да дадем най-доброто, защото те са отбор с изключителна стойност. Но срещу тях ще бъде отборът на Интер, който знае какво иска. Сигурни сме какво точно трябва да се направи", заяви Симоне Индзаги.

Под ръководството на Индзаги Интер се класира за своя първи четвъртфинал в Шампионската лига след 12-годишна пауза, като за последно "нерадзурите" бяха сред най-добрите осем в Европа през сезон 2010/11, когато те бяха водени от бразилеца Леонардо. През онази кампания италианците бяха действащия шампион в най-престижния европейски клубен турнир, но бяха детронирани именно на четвъртфиналите след загуба с общ резултат 3:7 от Шалке 04.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нефтохимик 2010 и ЦСКА дават старт на полуфиналните плейофи в НВЛ
Нефтохимик 2010 и ЦСКА дават старт на полуфиналните плейофи в НВЛ
Затварят отделения в болницата в Момчилград
Затварят отделения в болницата в Момчилград