НОВИНИ

Сити попиля Юнайтед с хеттрици на Халанд и Фоудън

сити попиля юнайтед хеттрици халанд фоудън
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:47, 02.10.2022
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Манестър Сити постигна разгромна победа с 6:3 при домакинството си на Манчестър Юнайтед в голямото дерби от осмия кръг на английската Висша лига.

„Гражданите“ поведоха в резултата в осмата минута, когато Бернардо Силва получи топката на левия фланг и пусна остро центриране по земя в наказателното поле на „червените дяволи“, където Фил Фоудън с удар от движение прати неспасяемо топката в близкия горен десен ъгъл на вратата, пазена от Дави де Хеа.

Шампионите удвоиха преднината си след малко повече от половин час игра. Кевин Де Бройне центрира от ъглов удар в пеналтерията на Юнайтед, където Ерлинг Халанд надскочи Скот Мактоминей и с глава се разписа в долния десен ъгъл на вратата. Топката че изчистена от Маласия, но кълбото бе преминало голлинията с целия си обем и реферът Майкъл Оливър посочи центъра.

Преднината на домакините стана класическа в 37-ата минута, когато Де Бройне центрира полувисоко отдясно в наказателното поле на гостите, където Холанд засече токата с шпагат, отбелязвайки второто си попадение в мача.

Полувремето стигна на състава на Хосеп Гуардиола да вкара и четвърти гол. Ерлинг Холанд получи топката на левия фланг и пусна остро подаване по земя в пеналтерията на футболистите с „червено-черни“ екипи, където връглитащият Фоудън с изстрел от движение се разписа в долния ляв ъгъл на стража Де Хеа.

Манчестър Юнайтед намали изоставането си чрез Кристиан Ериксен, който се разписа в 52-ата минута.

Отговорът на Сити не закъсня и Халанд реализира хеттрик в 65-ата минута. Шест минути същото стори и Фоудън, който вкара третото си попадение в мача.

Антони Марисал вкара за 6:2 седем минути преди края на редовното време. Крайният резултат оформи отново той от дузпа в 90-ата минута.

В класирането Манчестър Сити е втори с актив от 20 точки, на един пункт зад лидера Арсенал. Съставът на Ерик тен Хаг пък е шести с 12 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Куриози в Бургаско в деня на вота
Куриози в Бургаско в деня на вота
Казусът със съобщението "Дневникът е подправен" в няколко секции е нов за експертите (обобщение)
Казусът със съобщението "Дневникът е подправен" в няколко секции е нов за експертите (обобщение)