НОВИНИ

Слаб Лудогорец загуби с 1:3 от Тотнъм

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:02, 05.11.2020
Чете се за: 01:39 мин.
Футбол
слаб лудогорец загуби тотнъм

На стадион "Лудогорец Арена" в Разград, българският шампион изигра едно доста безлично първо полувреме, което в край на сметка се оказа решаващо за крайния изход на срещата, макар след почивката футболистите на Станислав Генчев да направиха някакви опити да стигнат до нещо повече.

С тази победа Тотнъм се изравни на върха в подреждането с тима на Антверп, като и двата отбора са с по 6 точки. Днес от 22 часа белгийците приемат ЛАСК Линц в другия мач от групата.

Още във 2-та минута гостите от Лондон можеха да поведат, след като Хари Кейн се озова на стрелкова позиция след чудесно подаване на Сисоко, но като по чудо гол не падна.

Отново нападателят на Тотнъм стреля от опасно от дистанция в 6-та, но за щастие топката срещна левия стълб на вратата на Лудогорец.

Логичното се случи в 13-та минута, когато след изпълнение на ъглов удар, Хари Кейн беше на правилното място и отбеляза за 1:0. Голът беше с по-особена стойност за английския нападател, тъй като той бе под номер 200 в кариерата му за Тотнъм в двубой номер 300 с екипа на "шпорите".

В 20-та минута груба грешка в отбраната на "зелените" позволи на Джовани Ло Селсо да стреля, но опитът му премина над вратата. Секунди по-късно и Лукас Моура се пробва от дистанция, но видя как топката преминава на сантиметри от дясната греда.

Домакините най-накрая погледнаха в предни позиции, като в 22-та минута получиха прави да изпълнят корнер. След центрирането, "орлите" имаха претенции за игра с ръка на Ерик Дайър, които обаче бяха подминати.

Две минути по-късно Мат Дохърти се оказа на чудесна позиция на около три метра от българската врата, но Пламен Илиев изби с една ръка.

В 33-та минута отбраната на Лудогорец отново остана безмълвна при комбинация между Бейл, Кейн и Моура, завършила с гол на последния за 2:0.

Шест по-късно лондончани отново имаха добра възможност, но ударът на Хари Кейн беше отразен от Пламен Илиев.

Така първата част приключи при преднина от 2:0 в полза на тима на Жозе Моуриньо.

Второто полуврме започна доста по-оптимистично за Лудогоре, след като в 50-та минута Клаудиу Кешеру върна един гол за тях. Бърнард Текпетей стреля опасно, но след рикошет топката стигна до румънеца, който от въздуха разстреля Джо Харт.

Голът по никакъв начин не стъписа гостите, които веднага опитаха да възстановят преднината си от два гола, но пропуски направиха Винисиус и Ло Селсо.

Аржентинецът все пак се разписа в 62-та минута, след като нова бърза атака за англичаните остана неразгадана за Лудогорец, а Хюн-Мин Сон асистира на Ло Селсо, който на празна врата направи 3:1.

Към 70-та минута "зелените" отново погледнаха по-смело към вратата на Джо Харт, като Доминик Янков и Каули Оливейра на два пъти пробваха изстрели, които обаче не се увенчаха с успех.

До края и двата тима отправиха по още няколко изстрела, но в край на сметка резултатът остана непроменен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Критична е ситуацията в болниците в Шумен, Враца и Каварна
Критична е ситуацията в болниците в Шумен, Враца и Каварна
Строги мерки срещу COVID-19 в Европа: Кои държави въвеждат карантина?
Строги мерки срещу COVID-19 в Европа: Кои държави въвеждат карантина?