НОВИНИ

Славия - ЦСКА е гвоздеят в програмата на 25-ия кръг в Първа лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:54, 09.04.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
славия цска гвоздеят програмата кръг първа лига
Слушай новината

Отборите на ЦСКА и Славия се изправят един срещу друг тази вечер от 20.15 часа на стадион "Александър Шаламанов" в един от най-интересните мачове от 25-ия кръг в Първа лига.

"Армейците" имат нужда от задължителен успех, ако искат да запазят аванса от четири точки пред Лудогорец в битката за титлата, а освен това ще искат да се реваншират на своите привърженици след отпадането от турнира за Купата на България от Черно море.

През седмицата футболистите на Саша Илич отстъпиха с 1:2 на "моряците" и по този начин се лишиха от възможността да преследва своя първи дубъл от сезон 1996/97 насам, но от "Червения клуб" дадоха да се разбере, че продължават с пълна сила борбата за титлата в първенството.

Тимът на Славия също отпадна от Купата през седмицата след драматично поражение с 1:2 като гост на Локомотив София, така че "белите" също ще търсят положителен резултат още повече, че загубиха в четири от последните си пет двубоя в Първа лига.

Преди двубоя тази вечер момчетата на Златомир Загорчич заемат 7-а позиция с актив от 38 точки и евентуална победа ще ги задържи в битката за попадане в първата шестица.

Освен Славия - ЦСКА днешната програма ще ни предложи още два двубоя от Първа лига, като от 15.15 часа Любослав Пенев ще направи своя дебют начело на борещия се за оцеляване Хебър Пазарджик в мач срещу Черно море, който определено ще иска да продължи възходящото си представяне след победата срещу ЦСКА в турнира за Купата на България.

От 17.45 часа пък последния в класирането Спартак Варна приема Берое, като "соколите" са в серия от четири поредни загуби във всички турнири, докато старозагорци все още търсят първата си победа през пролетта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вторият двубой между Марица Пловдив и ЦСКА в неделя по БНТ 3
Вторият двубой между Марица Пловдив и ЦСКА в неделя по БНТ 3
Стефан Цанев: Политиците ни се правят на глухи, истинската дилема ще настъпи след следващите избори
Стефан Цанев: Политиците ни се правят на глухи, истинската дилема ще настъпи след следващите избори