НОВИНИ

Славия излъга Пирин (Бл) и продължава напред за Купата

славия излъга пирин продължава напред купата
Снимка: ПФК Пирин (Благоевград)
bnt avatar logo
от БНТ
17:31, 27.10.2021
Чете се за: 01:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Славия победи като домакин Пирин (Благоевград) с минималното 1:0 в осминафинален сблъсък от турнира за Купата на България.

Единственото попадение за "белите" реализира резервата Тони Тасев, който засече центриране на Радослав Кирилов в 51-ата минута и направи безпомощен стражът на "орлетата" Хенгелман.

Все пак и късметът бе на страната на Славия, тъй като гредите на два пъти спряха набезите на Пирин за отбелязване на попадение.

В 32-ата минута Спас Георгиев центрира в наказателното поле на "белите", където Преслав Йорданов стреля с глава, но нацели левия страничен стълб на вратата, пазена от Светослав Вуцов. В средата на второто полувреме страничнит стълб отново се оказа верен помощник на състава на Златомир Загорчич, след като и капитанът на "орлетата" Станислав Манолев шутира в гредата.

Така, Славия продължава към 1/4-финалите в турнира за Купата, като жребият за следващата фаза на надпреварата ще бъде изтеглен в четвъртък вечер, веднага след края на двубоя от надпреварата между ЦСКА и Арда (Кърджали).

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поставиха арт инсталации в училищен двор в памет на Кристо
Поставиха арт инсталации в училищен двор в памет на Кристо
Проверка на БНТ: Маските в градския транспорт в София не се носят правилно
Проверка на БНТ: Маските в градския транспорт в София не се носят правилно