НОВИНИ

Славия поднесе изненадата, Лудогорец пострада след красив гол

Лудогорец Славия
Снимка: ПФК Лудогорец
bnt avatar logo
от БНТ
22:44, 19.09.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Славия поднесе изненадата на 8-ия кръг в Първа лига.

„Белите“ победиха шампиона Лудогорец с 1:0 на стадиона в квартал „Овча купел“. Освен всичко останало, попадението на Славия беше изключително красиво. Голът беше реализиран в 48-ата минута, точен беше Тони Тасев, който стреля от повече от 30 метра.

Старши треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас отново не беше на пейката, след като даде положителен резултат за COVID-19. Наставникът пропусна и мача от Лига Европа с Мидтиланд (1:1). В негово отсъствие „орлите“ бяха водени в София от Станислав Генчев.

Славия се бори за всяка топка, опита с много хъс да спечели срещата и закономерно спечели. „Белите“ дори трябваше да се справят и с човек по-малко срещу опитния тим на Лудогорец от 58-ата минута.

Мартин Георгиев напусна терена след намесата на ВАР. При единоборство се видя опасна игра, Георгиев застъпи отзад крака на Бърнард Текпетей, което след преразглеждането на ситуацията се оказа, че заслужава червен картон.

Това беше първа загуба за Лудогорец от началото на сезона в Първа лига. Шампионите имат 15 точки след 6 изиграни срещи. Славия обаче има 17 точки, колкото има и Ботев Пловдив, като и двата състава са с по 8 мача.

На 23 септември, четвъртък, от 16:00 часа Лудогорец гостува на Спартак Варна. В същия ден Славия среща Марица Пловдив. И двата мача са част от 1/16-финалите за Купата на България.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Край на изборите в Русия: Пропрезидентската партия води в сондажите
Край на изборите в Русия: Пропрезидентската партия води в сондажите
COVID зоните в страната: Проблеми с безплатното лечение в Благоевград
COVID зоните в страната: Проблеми с безплатното лечение в Благоевград