НОВИНИ

Славия завърши лагера в Турция с победа над руския Оренбург след обрат

bnt avatar logo
от Калоян Николов
16:31, 31.01.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
славия завърши лагера турция победа руския оренбург обрат
Снимка: ПФК Славия
Слушай новината

Отборът на Славия постигна обрат от 0:1 до 2:1 срещу руския Оренбург в последната си приятелска среща от подготвителния си лагер в турския курорт Тюрклер.

Оренбург откри резултата в срещата след четвърт час игра от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Людовик Соарес след изстрел на Николай Титков в наказателното поле на българския тим. Именно Титков се нагърби с изпълнението от „бялата“ точка, разписвайки се в обратния долен десен ъгъл на вратата, пазена от Светослав Вуцов.

Славия изравни резултата в 22-ата минута след група грешка от страна на вратаря на руския тим. Силно изритана топка от половината на „белите“ се озова отляво в наказателното поле на Оренбург, стражът Гошев понечи да я улови с ръце, но прозорливият и настойчив Тони Тасев пръв стигна до топката и се разписа в опразнената врата за 1:1.

Съставът на Златомир Загорчич направи пълен обрат четири минути, след като възстанови паритета. Кристиян Добрев напредна по дясното крило и показа завидни финтьорски качества, като промуши топката между краката на десния краен бранител на Оренбург, след което проби в пеналтерията на гостите, нагласи си топката и с фалцов диагонален изстрел прати кълбото в далечния долен десен ъгъл на вратаря Гошев.

В предишните си контроли Славия постигна победа над казахстанския Кизилжар, завърши наравно със словенския шампион Марибор и допусна загуби от сръбския Младост Лучани и руския Факел.

Веднага след двубоя с Оренбург, „белите“ тръгват с клубния автобус за летището в Анталия, откъдето с чартърен полет до Пловдив ще се приберат в България.

Припомняме, че в понеделник, 6 февруари, от 15 часа на стадион „Александър Шаламанов“ Славия ще изиграе последната си проверка срещу Балкан от Ботевград.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Защо се провали заседанието на икономическата комисия? Мартин Димитров от ДБ с обвинения
Защо се провали заседанието на икономическата комисия? Мартин Димитров от ДБ с обвинения
На "Кулата" задържаха шофьор със стоки, имитиращи продукти на защитени търговски марки
На "Кулата" задържаха шофьор със стоки, имитиращи продукти на защитени търговски марки