След ареста Владимир Каролев ще съди държавата в Страсбург

от БНТ
08:44, 25.03.2020
5011
Чете се за: 00:35 мин.
Общество

Вчера стана ясно, че икономистът Владимир Каролев е бил задържан, защото е нарушил задължителната карантина. Бил е задържан в Разлог. Самият той сподели това на своята фейсбук страница.

Каролев е бил задържан в полицейското управление, защото не е спазил 14-дневния срок на домашна карантина. Той е бил на посещение в Лондон, след което се е прибрал в дома си в София. На фейсбук страницата си обаче самият Каролев е качил снимка и информация, че е отишъл в Разлог. По-късно се е качил и се е разходил в Пирин планина над Банско, което категорично нарушава наложената мярка, издадената заповед за спазване на карантина.

Отново на фейсбук страницата си икономистът поясни, че двама полицейски служители са го търсили в офисите му в София, не са успели да го намерят, след което е открит в Разлог, където е разпитан и задържан за 24 часа.

Икономистът е категоричен, че не е нарушил никакви забрани и затова ще заведе дело срещу държавата в Страсбург. Въпреки че се намира в ареста в Разлог, обвинението срещу Владимир Каролев е повдигнато от Софийска градска прокуратура. Той е задържан в Разлог, защото е открит на територията на общината.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Силно земетресение разлюля Курилските острови
Силно земетресение разлюля Курилските острови
Как във Варна посрещат Благовещение?
Как във Варна посрещат Благовещение?