НОВИНИ

След Australian open Григор Димитров ще участва на турнира в Монпелие

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
09:27, 11.01.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
григор димитров взе четири гейма световния осминафиналите париж
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Григор Димитров ще играе на тенис турнира от категория АТР 250 в Монпелие, който започва на 6 февруари, веднага след Australian open.

Това ще бъде второ участие на най-добрия ни тенисист в надпреварата във френския град, след като преди 3 години отпадна още на старта от местния представител Грегоар Барер.

Заявки за участие в Монпелие са подали още Холгер Руне, Пабло Кареньо-Буста и Борна Чорич, настоящият носител на трофея Александър Бублик и любимецът на феновете, печелил отличието цели три пъти, 36-годишният ветеран Ришар Гаске.

След Монпелие Димитров, който заема 29-о мяста в световната ранглиста ще играе в турнирите в Делрей Бийч и в Марсилия, които са във втората половина на месец февруари.

Тази седмица първата ни ракета участва в демонстративната надпревара Kooyong Classic в навечерието на първия турнир от Големия шлем в Австралия. Димитров постигна трудна победа над световния №23 Борна Чорич след два тайбрека.

"Атмосферата тук е страхотна, всички са много отпуснати и излъчват спокойствие. Приятно е да играем пред публика, особено преди Australian Open, тъй като това допринася за позитивната ни настройка преди турнира. В надпреварата тук всяка година участват много добри играчи и мачовете винаги са на високо ниво. Има някои дребни детайли от играта ми, на които трябва да обърна внимание и да подобря, но като цяло се чувствам много добре физически и в момента това е най-важното", коментира Димитров.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж намушка с нож няколко души на гара в Париж
Мъж намушка с нож няколко души на гара в Париж
Марица Пд приема вицешампиона на Румъния КСМ Търговище в мач от Шампионската лига
Марица Пд приема вицешампиона на Румъния КСМ Търговище в мач от Шампионската лига