НОВИНИ

След консултации с ГЕРБ: ДПС и "Възраждане" ще подкрепят вота на недоверие към правителството

Вера Александрова
от Вера Александрова
12:11, 15.06.2022
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
слухове български вариант закона магнитски разбуниха духовете парламента
Слушай новината

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС провежда консултации с останалите политически сили за внесения вот на недоверие към правителството. Към момента е ясно, че ДПС и "Възраждане" ще подкрепят вота на недоверие, който е за провал във финансовата и икономическата политика.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова заяви, че Кирил Петков няма мнозинство, затова вотът на недоверие е най-разумното за държавата. По думите ѝ вотът би могъл да мине.

Атанасова увери, че вотът на недоверие няма да остави пенсионерите без увеличение на пенсиите.

"Днес ще обсъдим бюджета на ДОО и НЗОК, утре НС ще гласува държавния бюджет. Имайте предвид, че е време да опровергаем някои от колегите, които така пламенно твърдят, че опозицията внася вот на недоверие само и само да остави пенсионерите без увеличение на пенсиите, младите семейства без данъчни облекчения и така нататък.При правителство в оставка не означава, че автоматично, в първия миг спира да функционира и парламента. Има време и за консултации, и за парламентарната рулетка." - заяви Атанасова.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ изтъкна, че от движението ще подкрепят вота на недоверие, тъй като настоящият кабинет е най-лошото правителство, което България е имала през последните 30 години. Направи и уговорка, че подкрепата на вота не означава, че няма да се направят промени в бюджета.

"Ще го подкрепим с идеята, че продължаваме промяната на започналата промяна, която е необходима за страната. Ние дадохме оценката си за това правителство, че е най-лошото в историята на България през последните 30 години. От друга страна мотивите на ГЕРБ са основателни и ще дадем своя принос и аргументи в зала когато се разглежда вота. В тези кризисни времена ние трябва да бъдем загрижени за българските граждани, пенсионерите, сигурността и преодоляването на кризите в страната. Затова най-важното за нас е това правителство да си отиде, което не означава, че няма да се направят промени в държавното осигуряване и бюджета." - заяви той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Икономистите с най-висок резултат на матурата по професия
Икономистите с най-висок резултат на матурата по професия
Обявиха частично бедствено положение в община Созопол заради поройните валежи
Обявиха частично бедствено положение в община Созопол заради поройните валежи