НОВИНИ

След петгодишна пауза Джокович се завръща в Индиън Уелс в опит за рекордна шеста титла

Турнирът ще се проведе от 3 до 17 март.

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
12:05, 08.02.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
петгодишна пауза джокович завръща индиън уелс опит рекордна шеста титла
Слушай новината

Очаква се Новак Джокович да се завърне в Индиън Уелс следващия месец след петгодишна пауза поради COVID-19 и ограниченията за пътуване в САЩ.

Това стана ясно след публикуването на списъка с участници от организаторите на турнира, който ще се проведе от 3 до 17 март.
Сред имената е и това на трикратния шампион в Индиън Уелс Рафа Надал, който пропусна Australian Open миналия месец поради разкъсване на мускул. Испанецът е и сред заявените в турнира от ATP 250 в Доха, който стартира на 19 февруари.

Джокович записа последното си участие на Мастърс турнира от сериите 1000 през 2019 г. Тогава той отпадна в третия кръг. Световният номер 1 ще се стреми към безпрецедентна шеста титла в турнира, който е смятан за най-големия такъв след четирите такива от Големия шлем.

Сред другите тенисисти са действащият шампион Карлос Алкарас, победителят от Откритото първенство на Австралия Яник Синър и Тейлър Фриц, който през 2022 г. стана първият американец след Андре Агаси през 2001 г., спечелил титлата в Индиън Уелс.
В надпреварата на дамите световната номер едно Ига Швьонтек също ще участва. Освен нея на корта ще видим шампионката от Индиън Уелс през 2023 г. Елена Рибакина, победителката от Australian Open Арина Сабаленка и американките Коко Гоф и Джесика Пегула.
Наоми Осака, шампионка от Индиън Уелс през 2018 г., и финалистката от 2019 г. Анжелик Кербер, също се очаква да се завърнат за първи път след 2022 г.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Русия отхвърлиха кандидатурата на Надеждин за президент
В Русия отхвърлиха кандидатурата на Надеждин за президент
Земеделците затвориха и пътя към Гърция при Кресна
Земеделците затвориха и пътя към Гърция при Кресна