Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

След протестите пред НС: Двама задържани, 9 полицаи са пострадали

от БНТ
19:15, 12.01.2022
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
напрежение протеста зелените сертификати снимки
Слушай новината

По време на протеста пред Народното събрание не са допуснати сериозни нарушения на обществения ред, предотвратено е влизане в сградата на Народно събрание, съобщават от МВР. Преди началото на протестните действия са задържани двама мъже. 32-годишен, носил в себе си газово оръжие, и 53-годишен, в чийто автомобил са намерени боеприпаси и пиротехника.

На няколко пъти в следобедните часове в района на Народно събрание напрежението ескалира, а полицейските служители успяха да предотвратят опит за влизане в сградата на Народно събрание. При възникналата ситуация пострадаха деветима униформени, които бяха транспортирани в болнични заведения за преглед и оказване на медицинска помощ.

За да покажат необходимостта от запазване на обществения мир, полицаите, участващи в охраната, не бяха оборудвани със защитни шлемове и щитове. Въпреки това посланието им не беше разбрано и в ранните следобедни часове се стигна до сблъсъците между пазителите на реда и част от протестиращите. От полицията беше отправен призив към участниците в протеста да изразяват мнението си мирно и без нарушаване на обществения ред.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Администрацията в община Пловдив минава на график с дистанционна работа
Администрацията в община Пловдив минава на график с дистанционна работа
Магдалинчев: ВСС е готов за избора на председател на ВКС
Магдалинчев: ВСС е готов за избора на председател на ВКС